Radio

Noile sisteme audio de la Volvo sunt proiectate special pentru mediul dur în care îşi desfăşoară camioanele activitatea. Nici denivelările şi nici vibraţiile nu influenţează redarea de înaltă fidelitate a sunetului. Datorită sistemului DSP care oferă o redare audio "spaţială", fondul sonor este în adaptat permanent, astfel încât dvs. să simţiţi mereu că vă aflaţi în mijlocul muzicii.

Funcţii comune tuturor aparatelor de radio:
VR 200, 300, 400: 18 poziţii de memorie pre-programate pentru posturile FM, 12 pentru UM şi 6 pentru UL. Memorare automată a 18 posturi de radio FM, a 12 posturi UM şi a 6 posturi UL.
VR 100: 12 poziţii de memorie pre-programate pentru posturile FM, 12 pentru UM şi 6 pentru UL. Memorare automată a 12 posturi de radio FM, a 12 posturi UM şi a 6 posturi UL

Sistemul RDS menţine aparatul pe postul de radio preselectat atunci când se modifică frecvenţa de transmisie a acestuia. Sistemele EON şi TP furnizează informaţii actualizate referitoare la trafic, indiferent dacă ascultaţi radio-ul, CD-player-ul sau casetofonul. Sistemul PTY caută automat posturile de radio cu genul de program pe care doriţi să îl ascultaţi.

La vehiculele cu comenzile audio integrate în volan, şoferul poate să modifice volumul uşor şi în siguranţă, atunci când ascultă la radio-ul, CD-player-ul sau casetofonul. Sunt de asemenea posibile căutarea posturilor radio, memorarea pieselor de pe CD-player şi derularea rapidă a casetelor.

Pentru VR 200, 300 şi 400 este disponibilă ca accesoriu şi o telecomandă în IR.