Cabine sigure

Cabine sigure

Un spaţiu cu vizibilitate
Cabinele Volvo Trucks sunt proiectate în vederea maximizării vizibilităţii panoramice. Acestea dispun de suprafeţe vitrate generoase, ştergătoare de parbriz performante şi de oglinzi retrovizoare de mari dimensiuni, pentru a avea în permanenţă un control deplin asupra situaţiei.

În plus, prin utilizarea farurilor puternice dotate cu becuri cu xenon (HID) obţinem o iluminare eficientă, asemănătoare cu lumina zilei, mai odihnitoare pentru ochii dumneavoastră. De asemenea, becurile HID au şi avantajul unei durate de viaţă mai lungi decât cele obişnuite.

Pentru a putea vedea ce se întâmplă în spatele autocamionului, aveţi la dispoziţie şi o cameră video pentru mersul cu spatele, cu afişaj integrat.


Sistemul de climatizare automată
Testele arată că atunci când temperaturile sunt prea ridicate, şoferii tind să facă greşeli şi să aprecieze greşit situaţiile. Acesta este motivul pentru care am proiectat pentru autocamioanele noastre sistemul Volvo de control electronic al climatizării (ECC).

ECC este un sistem foarte avansat care monitorizează temperatura din cabină şi din afara acesteia, temperatura din vapotizator, viteza vehiculului, turaţia motorului şi o serie de alţi parametrii.

Linişte deplină
Suprasolicitarea auzului poate provoca stres. Iar stresul este un factor care contribuie la numeroase accidente de circulaţie. De aceea, Volvo a proiectat o gamă de echipamente destinate reducerii nivelului de zgomot, printre care:

  • Căptuşeală fonoabsorbantă groasă amplasată între cabină şi motor
  • Cabină şi a oglinzi retrovizoare aerodinamice, care permit reducerea zgomotului la vânt
  • Noul Volvo FH/FM dispune de un nou tip de tobă de eşapament, care permite reducerea sunetelor obositoare de joasă frecvenţă
  • Izolare foarte bună a cabinei, pentru a reduce zgomotul generat de trafic

 

Vă rugăm, fără musafiri nepoftiţi
Pentru o companie de transport, şoferul este cea mai valoroasă resursă. Cu sistemul antifurt Volvo puteţi bloca foarte uşor autocamionul şi activa sistemul de alarmă. Siguranţa nu poate fi pusă la îndoială, deoarece sirena de 105 dB (A) este mai mult decât suficientă pentru a-i îndepărta şi pe cei mai agresivi hoţi.