Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
Vedeți câți șoferi de autocamion
încap în noul Volvo FH

Peter Johansson este unul dintre dezvoltatorii noii cabine. Acesta ne povestește despre provocarea pe care a reprezentat-o crearea unui mediu de lucru eficient care să fie, în același timp, și un mediu relaxant și primitor. Cheia a fost o cabină cu mai mult spațiu.

„Acum, toate cabinele oferă în interior spațiu suficient pentru a sta în picioare. Stâlpii verticali adaugă încă zece centimetri de aer între șoferul așezat pe scaun și parbriz. Întreaga cabină este mai luminoasă și mai aerisită”, spune Peter Johansson, responsabil pentru ergonomia cabinei.

„Acum, toate cabinele oferă în interior spațiu suficient pentru a sta în picioare”

Un metru cub de posibilități

În total, spațiul din cabină a crescut cu un metru cub. Mai mult aer, dar și mai mult spațiu de depozitare. „Oriunde ai fi în cabină, ai la îndemână spațiu de depozitare. Noile pasarele cu rafturi de deasupra ușilor, de exemplu. Sunt ideale pentru lucrurile mici pe care adesea trebuie să le iei cu tine când intri și ieși din cabină”, spune Peter Johansson. „Iar acum intră multă lumină de sus, grație trapei mari, care funcționează și pe post de trapă de ieșire”, spune Peter Johansson.

Depozitare inteligentă pentru un trai compact

Calitatea vieții în interiorul cabinei este mai bună mulțumită designului. Una dintre multele idei funcționale o reprezintă jaluzelele compartimentelor de depozitare, care împiedică lucrurile personale să cadă. „Am ales jaluzelele, pentru că sporesc sentimentul de calitate superioară în interior – dar și mai important, pentru că pot fi trase complet, fără a lua din spațiul din interiorul cabinei”, explică Peter Johansson.

Depozitare inteligentă pentru un trai compact Compartimentele frontale din consolă au fost mărite și au propriile lor rafturi detașabile. Acest lucru face să vă fie mai ușor să vă organizați lucrurile și să le țineți la locul lor. Compartimentele de sus, din spatele cabinei, sunt disponibile cu montaj la înălțimi diferite, permițându-vă să optimizați spațiul cu sau fără un al doilea pat.

„Acestea au jaluzele care se trag în lateral – asemănător garderobei pe care o aveți probabil acasă – și lumină care se aprinde automat atunci când le trageți”, spune Peter Johansson. Există chiar și un dulap pliabil pentru uscarea hainelor ude, perfect pentru zilele în care șoferul este prins de ploaie afară.

Deasupra sau dedesubt

Puteți alege ca frigiderul să fie în raftul de deasupra patului, altfel, acesta fiind amplasat sub pat, împreună cu sertarele de depozitare inferioare. „Capacitatea frigiderului a crescut de la 22 la 33 de litri și include un congelator. Acest lucru vă permite să depozitați mai multă mâncare și să țineți cutiile de lapte și sticlele în poziție verticală. Spațiul este suficient chiar și pentru sticle PET de 1,5 litri, așa că băuturile vor fi tot reci atunci când le beți”, adaugă Peter Johansson. Un alt detaliu inteligent este sertarul ascuns în partea laterală a panoului de bord, care combină un suport solid pentru pahar, prevăzut cu un compartiment ascuns pentru lucrurile dumneavoastră personale.

5
Spațiu