Noul Volvo FL

Un vehicul mic, uşor şi capabil. Perfect pentru transportul urban, dar nu se teme să iasă şi în afara oraşului.

Autoşasiu rigid 4×2 sau 4×4

D5K sau D8K (210 - 280 CP)
Şasiu Volvo FL

Un şasiu perfect potrivit pentru nevoile dumneavoastră

Şasiul noului Volvo FL a fost construit pentru un singur scop: flexibilitatea. Iar acum este mai flexibil ca niciodată. Având între 10 şi 18 tone, tracţiune 4×2 sau 4×4 şi o gamă largă de alte aplicaţii, este pregătit pentru a-şi desfăşura activitatea în mediul urban, indiferent de sarcina pe care o va îndeplini.

Înălțimi șasiu, aprox.

  • Jos: 810-830 mm
  • Mediu: 860 mm
  • Înalt: 950 mm
  • Foarte înalt: 960 mm
  • Extrem de înalt: 1.175 mm 
Ampatamente
  • 3,250-6,800 mm

Vizualizaţi specificaţiile complete ale şasiului

 


Gama Volvo FL

Începând de la 10 de tone

Oferta de şasiu pentru Volvo FL a fost extinsă acum, pentru a include variante uşoare, cu mase brute ale vehiculului de 10 şi 12 tone. Aceasta înseamnă că există o gamă largă de combinaţii de modele din care puteţi alege, din intervalul cuprins între 10 şi 18 tone.

Vizualizaţi specificaţiile complete ale şasiului

Volvo FL 4x4

Disponibil acum cu tracţiune pe patru roţi

Activităţile desfăşurate necesită să ieşiţi în afara oraşului? Alegeţi noul Volvo FL 4×2 or 4×4. Dispune de tracţiunea şi garda la sol necesare pentru a gestiona cu uşurinţă condiţii de drum dificile. Este perfect ca autocamion de service sau vehicul multifuncţional pentru serviciile municipale.

Aflaţi mai multe despre Volvo FL 4×4


Şasiu personalizat Volvo FL

Personalizat sau standard.

Şasiul Volvo FL poate fi comandat în configuraţie standard sau adaptat pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră specifice. Datorită portalului cu instrucţiuni pentru carosieri (VBI), timpii de execuţie ai suprastructurii sunt reduşi şi veţi obţine un autocamion perfect, cu o suprastructură perfectă, adaptată activităţilor dumneavoastră specifice, în cel mai scurt timp posibil.


Şasiu Volvo FL, vedere de sus

Montare uşoară a suprastructurilor.

Pentru a facilita activitatea carosierilor, şasiul poate fi montat cu o varietate de suporturi pentru suprastructuri în cadru. Combinaţiile pot fi configurate pentru a se potrivi oricărei cerinţe şi oricărei suprastructuri necesare.

Citiţi mai multe despre flexibilitatea şasiului


Pictogramă de service

Punţi faţă care nu necesită întreţinere.

În funcţie de cerinţele privind încărcătura, există o gamă de trei punţi faţă diferite, care nu necesită întreţinere, cu capacitate de încărcare variind între 4,0 şi 7,1 tone. Puntea faţă motoare pentru Volvo FL cu tracţiune pe patru roţi are o capacitate de încărcare de 5,6 tone. 


Volvo FL, vedere laterală

Variante de suspensie.

În funcţie de sarcina pe punte, există diverse variante de suspensie atât pentru puntea faţă, cât şi pentru puntea spate: suspensie pneumatică sau cu arcuri cu foi, fie o combinaţie a celor două tipuri de suspensie.


Dimensiuni roţi Volvo FL

Dimensiunile roţilor.

Există trei dimensiuni diferite de roţi pentru gama Volvo FL. Cele mai mici modele cu motor D5K sunt disponibile cu roţi de 17,5" sau 19,5", iar motorul D8K cu 6 cilindri este oferit în combinaţie cu roţi de 19,5" sau 22,5", pentru autocamioanele mai grele.


Volvo FL pentru curăţat străzile

Pregătit să cureţe străzile.

Acum puteţi avea şasiul pentru Volvo FL pregătit din fabrică pentru aplicaţii de curăţare a străzilor. Pentru a face loc suprastructurii de care aveţi nevoie, mutăm complet echipamentul montat pe şasiu (în partea din spate a cabinei şi în interiorul ramei şasiului).

Vizualizaţi specificaţiile complete


Răspuns rapid la frânare

Răspuns rapid şi sigur la frânare.

Volvo FL este echipat cu un sistem de frânare pneumatic ce dispune de discuri ventilate atât în faţă, cât şi în spate. Sistemul de frânare controlat electronic (EBS) asigură un răspuns mai rapid şi mai sigur la frânare, cu o uzură redusă a frânelor. Sistemul include caracteristici precum sistem antiblocare roţi (ABS), o blocare a diferenţialului şi coordonarea sistemelor de frânare.


Suspensie controlată electronic

Încărcare uşoară, rapidă.

Ajustarea înălţimii şasiului în cazul suspensiei pneumatice poate fi controlată prin intermediul suspensiei controlate electronic (ECS), cu ajutorul comutatoarelor de pe panoul de bord sau al unei telecomenzi, pentru a identifica nivelul corect al platformei de încărcare.