Indiferent pentru ce aveţi nevoie de spaţiu, acesta există din plin.

Mai mult spaţiu pentru combustibil

Mai mult spaţiu pentru combustibil...

Cu cât aveţi spaţiu mai mult pentru combustibil, cu atât va trebui să realimentaţi mai rar. Pe noul Volvo FM, am repoziţionat elementele pentru a creea spaţiu şi mai mult pentru combustibil. Sunt disponibile numeroase dimensiuni pentru rezervor şi acestea pot fi adăugate în diferite combinaţii, crescând posibilitatea de a avea loc pentru cantitatea maximă legală de combustibil.

Suprastructura Volvo FM

…sau suprastructuri complexe

Pentru unele aplicaţii, există cerinţe foarte specifice cu privire la configuraţia şasiului. Pe noul Volvo FM, o parte din echipamentele şasiului pot fi mutate pentru a face loc pentru suprastructură, furnizând o flexibilitate greu de egalat.

Citiţi despre experienţa legată de flexibilitate şi concluzii

Caracteristici configuraţie şasiu

A. Cutia bateriei.

Am mutat cutia bateriei cu 300 mm pentru a elibera spaţiu pentru 100–120 de litri suplimentari de combustibil. Însă aceasta nu este totul. Cutia poate fi instalată în partea din spate pentru a fi mutată complet (la autotractoarele cu suspensii pneumatice). Acest lucru corespunde unui spaţiu suplimentar de 300 litri de combustibil şi facilitează carosarea.

B. Rezervorul de AdBlue.

Pe autotractoare, un nou rezervor de AdBlue de 50 litri poate fi montat în spatele cabinei (deasupra cadrului), eliberând spaţiu în partea laterală a şasiului.

C. Rezervoarele de combustibil.

Pentru majoritatea oamenilor, alimentarea cu combustibil este ceva ce doresc să se întâmple cât mai rar şi să fie cât mai ieftin. De aceea, Volvo FM poate fi echipat cu o gamă largă de rezervoare de combustibil cu diferite forme, poziţii, înălţimi, volume şi materiale. Dimensiunile variază între 150 şi 900 de litri şi pot fi combinate în numeroase moduri pentru a maximiza capacitatea.

D. Modulatorul de producere a aerului (APM).

La autotractoare, unitatea de comandă a compresorului de aer a fost mutată într-o zonă aflată între cadrele şasiului, furnizând mai mult spaţiu pentru echipamentul montat pe şasiu sau pentru rezervoarele de combustibil.

E. Rezervoarele de aer.

În funcţie de specificaţiile autocamionului, rezervoarele de aer pot fi montate în mai multe poziţii diferite. Acest lucru permite o flexibilitate superioară.

F. Partea laterală a şasiului este goală.

Dacă suprastructura necesită acest lucru, este adesea posibil ca Volvo FM să aibă toate echipamentele pe o parte, astfel încât carosierul să aibă toată partea cealaltă doar pentru el.

Şasiu de autotractor 4x2 Volvo FM, vedere de sus
Autoşasiu 6x2 Volvo FM, vedere de sus