Manevrabilitatea Volvo FM
Veţi uita că sunteţi la volanul unui camion

Suspensia noului Volvo FM a fost complet revizuită pentru a se potrivi cu performanţele de manevrabilitate ale noului Volvo FH. Au fost îmbunătăţite considerabil în special stabilitatea şi controlul direcţiei. Volvo FM poate chiar crea impresia că se aşează mai bine pe şosea – deoarece poziţia şoferului este mai joasă.

În ceea ce priveşte geometria, cele mai mici schimbări pot crea uneori cele mai mari diferenţe. Expertul în dinamica vehiculelor, Niklas Fröjd, începe cu un astfel de exemplu – poziţionarea unui stabilizator.

„Atunci când un autocamion încărcat complet începe să vireze, o parte mare din cuplul de rulare este transmisă de la remorcă spre cadrul autotractorului. Această forţă poate fi îndreptată asupra punţilor şi poate cauza abateri ale geometriei roţilor – o senzaţie neplăcută pentru şofer, pentru că acesta va fi nevoit să le compenseze. Însă, prin amplasarea stabilizatorului în apropierea poziţiei şeii de cuplare, respectiva forţă este transmisă acum către sol. În acest mod, stabilitatea autocamionului în viraje este cu mult îmbunătăţită.”

Fiecare element a fost fie înlocuit, fie modernizat sau îmbunătăţit

Dintr-una într-alta

Noua poziţie a stabilizatorului ajută, de asemenea, la evitarea forţelor care sunt transmise în şasiu de o suprafaţă neregulată. Acest lucru îmbunătăţeşte, desigur, confortul la rulare şi stabilitatea. La virare mai există încă un beneficiu:

„Să spunem că vă aflaţi într-un sens giratoriu – forţele care apar în timpul virajului determină deplasarea cabinei. Însă noua poziţie de instalare a stabilizatorului în suspensia spate reduce acest lucru. Remorca transmite acum o forţă mult mai mică înspre cabină.”

Dispus să se comporte mai adecvat

Controlul direcţiei a fost şi el îmbunătăţit prin geometrie. „Am introdus o uşoară înclinare în sistemul de suspensie”, spune Niklas Fröjd, înclinându-şi uşor braţul întins. „Desigur, acest lucru nu este vizibil, însă înainte era paralel cu solul. Noile unghiuri creează o uşoară forţă de contra-virare atunci când se abordează un viraj.”

Pe lângă prevenirea tendinţelor de supravirare, acest lucru vă permite să vă alegeţi o trasă pe drumul din faţă şi apoi să simţiţi cum o urmează autocamionul.

Volvo FM pe punte

Fiecare lucru mic

În combinaţie cu geometria îmbunătăţită, întregul sistem de suspensie a fost revizuit şi reglat fin. Astfel, fiecare element a fost înlocuit, modernizat sau îmbunătăţit pentru a obţine rezultatul dorit – rigiditatea arcurilor şi sistemul de amortizare, de exemplu. Chiar şi suspensia motorului a fost îmbunătăţită pentru a produce mai puţine vibraţii. Vibraţiile reduse înseamnă oboseală redusă pentru şofer. Iar un şofer care se simte bine este mai sigur decât unul extenuat.

Situaţii de testare

Stefan Axelsson a fost responsabil cu verificarea performanţelor noii suspensii. Acestuia îi place faptul că poate avea încredere în autocamion în situaţii dificile în care marja permisă de eroare este mică. „Atunci când întâlniţi un vehicul care circulă din sens invers, de exemplu, mintea dumneavoastră evaluează marjele într-o fracţiune de secundă. În acest moment aflaţi cât de mult control aveţi asupra autocamionului”, spune el.

Niklas Fröjd

Vreo surpriză?

Stefan Axelsson se gândeşte mult înainte să răspundă. „Nu tocmai, ci mai degrabă este vorba despre percepţie. Este surprinzător cât de precis poate fi condus pe un drum virajat – pentru că acum are o calităţi de manevrabilitate similare cu automobilele. Cu alte autocamioane nu aţi îndrăzni să faceţi aceleaşi manevre.”

Autenticitate

Niklas Fröjd crede că acest lucru este legat în mare măsură de soliditatea noii configuraţii. „Nimic nu vă maschează interpretarea drumului, iar geometria creează o senzaţie de relaţie strânsă cu acesta. Şi, deoarece formează un autocamion şi un sistem de remorcare stabile din punct de vedere dinamic, este şi mai confortabil.” Acesta admite că este mândru, însă ceea ce contează în final este satisfacţia personală. „Obţii ceea ce doreşti de la el – simţi că conduci cu adevărat.”

3
Manevrabilitate