Greutate redusă Volvo FM
Fără kilograme în plus

În ultimii zece ani, numeroase autocamioane au câştigat în greutate. Astăzi, numeroase autotractoare ajung la un nivel la care greutatea brută a vehiculului poate depăşi 18 tone atunci când este încărcat la maximum. Acesta este punctul în care un kilogram în plus în autotractor poate reduce sarcina maximă cu trei kilograme, din cauza contrabalansării.

Datorită programului Volvo de optimizare a greutăţii, autotractorul FM 4×2 standard a pierdut din greutate, aşa că perspectivele sunt bune. Mai important, este o greutate pierdută fără compromisuri – deoarece programul este potrivit conform utilizării fiecărui autocamion.

Toată lumea vorbeşte despre creşterea greutăţii

„Pierderea greutăţii are impact şi asupra minimizării consumului de combustibil, însă, pe măsură ce autotractoarele ating acest prag, cele mai importante consecinţe sunt determinate de sarcina utilă”, începe managerul de segment, Jonas Odermalm. Toate acestea au fost luate în considerare atunci când a fost iniţiat acest program. „Unul dintre obiective a fost să contrabalansăm creşterile de greutate rezultate în urma conformării cu standardul Euro 6. Însă rezultatele au fost mai bune decât ne aşteptam: în timp ce alte companii discută despre creşterea greutăţii, noi am pierdut 75 de kilograme.”

Toată lumea discută despre creşterea greutăţii, noi am pierdut 75 de kilograme

Unde se aflau kilogramele în plus?

„Am identificat posibilităţi de reducere a greutăţii în diverse locuri. În punctul frontal de ancorare a motorului, în cadru, în una sau două traverse şi în punctul de ancorare posterior al cabinei, ca să numim doar câteva. Acestea sunt îmbunătăţiri minore – câteva kilograme din mai multe locuri. Separat nu înseamnă nimic, însă adunate reprezintă o reducere semnificativă.’’

Jonas Odermalm continuă şi explică cum a fost posibil acest lucru. Două dintre aspecte sunt reprezentate de procesele de fabricaţie îmbunătăţite şi de controlul superior asupra calităţii materialelor din componentele individuale. Cum ar fi, spre exemplu, noile fuzete cu braţe de direcţie integrate.

Cunoaşterea înseamnă putere

„Mai presus de toate, am aplicat cunoştinţele noastre din piaţă. Datorită faptului că ştim exact cum este condus fiecare camion, putem optimiza criteriile de design pentru utilizările specifice.” Aşezat în faţa tablei, Jonas Odermalm pare să fi desenat o grilă care include fiecare utilizare posibilă a autocamionului. Însă, în termeni simplificaţi, „nu are niciun rost să echipaţi cu punţi pentru teren accidentat un autocamion pentru condiţii normale de lucru”.

Managerul pentru produse destinate transportului de cursă lungă, Christer Pehrsson ia cuvântul din partea cealaltă a tablei, „Când se calculează forţele exacte care acţionează asupra fiecărei piese, o soluţie standard nu are sens. Aceasta nu ar face decât să sporească greutatea autocamionului. Şi cunoaşteţi poziţia noastră în ceea ce priveşte siguranţa – nu ne asumăm niciodată riscuri”.

Cine ar trebui să citească aceste lucruri?

Cercetările Volvo arată că unul din patru clienţi pun preţ pe greutate. Sau, cu alte cuvinte: trebuie să planifice cu atenţie pentru a evita depăşirea sarcinilor maxime admise (şi amenzile). În mod natural, oricine transportă mărfuri periculoase, precum combustibilul, va avea motive suplimentare să fie atent la sarcina utilă.

Christer Pehrsson

Cum se transformă 75 de kilograme în 225

Revenind la efectul de contrabalansare al remorcii asupra autotractorului, atunci când greutatea brută a vehiculului se apropie de 18 tone, pierderea de greutate a noului Volvo FM valorează de trei ori mai mult în ceea ce priveşte potenţialul sarcinii maxime. În unele cazuri, acest lucru înseamnă că sarcina utilă a noului Volvo FM este sporită cu 225 de kilograme.

„Aşadar, pentru autocamioanele care cresc în greutate cu 150 de kilograme pentru a respecta standardul Euro 6, unii clienţi pot avea ghinionul să aibă parte de o scădere a sarcinii utile de aproape jumătate de tonă.” În timp ce Jonas Odermalm se minunează la auzul propriilor vorbe, Christer Pehrsson surprinde esenţa: „Acest lucru pune într-o lumină nouă condusul cu 75 de kilograme de echipamente în plus faţă de ceea ce aveţi nevoie.”

7
Greutate redusă