Direcţia dinamică Volvo – cea mai importantă noutate de la anunţarea servodirecţiei

O inevitabilă senzaţie de exaltare îi înconjoară pe cei trei specialişti din sala de şedinţe din Göteborg. Aceştia urmează să prezinte cea mai nouă ştire din domeniul sistemelor de direcţie de la servodirecţie până astăzi. Noul sistem reduce forţele la care sunt supuşi şoferii cu până la 85 de procente. Mai mult decât suficient pentru a reduce eforturile şoferilor şi a spori productivitatea.

Datorită virajelor foarte precise şi direcţiei ca de cart, a fost uşor de prevăzut cum va îmbunătăţi noul sistem transportul de cursă lungă. Însă nimeni nu a anticipat cum îşi va pune amprenta asupra manevrării la viteze mici a autocamionului încărcat la maximum. Bosse Franzon vorbeşte din proprie experienţă: „Atunci când autocamionul era încărcat la maximum, am putut să virez cu un singur deget.
Am încercat după aceea acelaşi lucru cu automobilul personal, însă degetele nu au fost suficient de puternice.”

Ceea ce a făcut I-Shift pentru cutiile de viteze, face acum acest sistem pentru direcţie

Libertate de mişcare

Calităţile noii direcţii sunt ideale pentru Volvo FM sau ori de câte ori sunt necesare multe manevre. „Să luăm drept exemplu distribuţia urbană’, spune inginerul de dezvoltare Kristoffer Tagesson, apoi continuă: „Atunci când intri într-un sens unic observi adesea că şoferii se apleacă înainte pentru a beneficia de o forţă mai mare a părţii superioare a corpului. Virajele la viteze mici pot fi foarte dificile.” Cuplul servodirecţiei este progresiv, aşa că la viteze mici beneficiaţi de mai multă asistenţă. Acest lucru reduce eforturile depuse în fiecare zi. Şi, datorită reducerii oboselii, siguranţa este sporită.

Afecţiuni provocate de efortul continuu

Chiar şi şoferii tineri suferă, în prezent, de probleme cu gâtul şi cu umerii. „În acest sens, direcţia dinamică Volvo nu este destinată doar sporirii confortului”, spune inginerul senior Jan-Inge Svensson. „Această inovaţie reduce afecţiunile provocate de efortul continuu – odată cu numărul de concedii medicale. Din punctul de vedere al şoferului, îţi poate prelungi cariera fără a-ţi provoca probleme ale umerilor. Şi, dacă după opt sau nouă ore de condus eşti mai puţin obosit, numărul de incidente va scădea.”

Cercetările arată că durerile de umeri sunt obişnuite în rândul şoferilor de toate vârstele.
Umeri

Previzibilă; nu obositoare

Chiar şi la viteze mari şoferii sunt zdruncinaţi cât este ziua de lungă de neregularităţile de pe suprafaţa drumurilor. Acum, sistemul de eliminare a perturbărilor filtrează imperfecţiunile pentru a face condusul mai relaxant. De asemenea, direcţia dinamică Volvo furnizează autocamionului o stabilitate direcţională superioară la viteze mari. Conform lui Kristoffer Tagesson, acest lucru o ajută să fie mai previzibilă. „Direcţia este foarte precisă şi sensibilă. Sistemele de asistare adăugate furnizează în fiecare moment forţa necesară pentru volan. Acest lucru permite direcţiei să fie mai puţin obositoare şi mai previzibilă.”

Gropile provoacă trepidaţii ale volanului, însă direcţia dinamică Volvo anulează vibraţiile înainte de a ajunge la volan.
Gropi

Deplasare cu derapaje minime

În mod normal, şoselele sunt înclinate către una dintre laturi, însă vehiculul se străduieşte să nu alunece. Prin urmare, chiar şi pe o autostradă nouă şoferul este forţat să compenseze alunecarea. Sistemul de compensare a alunecării calculează înclinaţia medie a şoselei şi o compensează în mod corespunzător. În acest mod Direcţia dinamică Volvo reduce efortul pe depus de şofer în timpul curselor lungi.

Tehnologie unică

Direcţia dinamică Volvo este alimentată de un motor electric care controlează direcţia de 2.000 de ori pe secundă. „Acest lucru vă poate oferi o idee asupra preciziei”, spune Bosse Franzon. „Tehnologia este dezvoltată pe o platformă Torque Overlay (acoperirea cuplului), ceea ce înseamnă că avem posibilităţi foarte mari pentru extinderea funcţionalităţii ei în viitor. Cred că ceea ce a făcut I-Shift pentru cutiile de viteze, face acum acest sistem pentru direcţie. Aceasta va deveni o opţiune foarte populară.”

Kristoffer Tagesson

Marşarierul face un pas înainte

Direcţia dinamică Volvo oferă asistenţă atunci când avem cel mai mult nevoie – la deplasarea în marşarier. Volanul revine în poziţia neutră la fel de natural ca atunci când conducem înainte. Acest lucru reduce efortul de a roti volanul în timpul situaţiilor critice de pe şosea. Kristoffer Tagesson explică: „Atunci când puntea din faţă a autocamionului este încărcată cu nouă sau zece tone, deplasarea în marşarier presupune eforturi mari. Prin intermediul direcţiei dinamice Volvo, treceţi autocamionul în marşarier şi începeţi să viraţi fără niciun efort. Apoi puteţi da drumul volanului şi veţi observa cum se roteşte uşor până când autocamionul se îndreaptă.”

Fără mâini

„Dacă parcaţi drept autocamionul cu remorcă, îl treceţi în marşarier şi luaţi mâinile de pe volan, puteţi să vă deplasaţi în marşarier cât de mult doriţi. După o sută de metri s-ar putea să observaţi că punţile remorcii nu mai sunt perfect aliniate. Însă, dacă încercaţi acelaşi lucru fără direcţia dinamică Volvo, se va produce un efect de forfecare după douăzeci de metri”, spune Bosse Franzon.

Aflaţi mai multe despre avantajele direcţie dinamice Volvo

2
Direcţie