100 % disponibilitate – o promisiune de aur

Unele promisiuni sunt simplu de respectat. Altele pot părea prea bune pentru a fi adevărate. Am decis să investigăm în ce categorie se încadrează noua promisiune a celor de la Volvo. Am apelat la directorul de service Christian Gustavsson şi la managerul pentru soluţii de transport Jarkko Aine pentru a obţine câteva. „Volvo nu face promisiuni pe care nu le poate respecta”, spune Jarkko Aine.

Conform lui Jarkko Aine, secretul este „proactivitatea prin conectivitate”. Aceasta conferă producătorului suedez încrederea de a oferi un nou Contract Volvo Gold care promite o disponibilitate de 100 %. „Avem o mare încredere în tehnologia noastră, ştiind că nu este doar testată în mod riguros, ci şi susţinută de o reţea extinsă de ateliere în toată Europa”, spune Jarkko Aine.

Dacă staţi pe loc prea mult timp, Volvo va plăti pentru acest lucru

„Aşa este”, spune Christian Gustavsson, „este specificat negru pe alb în contract. Promisiunea de disponibilitate prevede că în eventualitatea în care autocamionul stă pe loc, ne angajăm să îl readucem pe şosea fără întârziere. De fapt, în cazul în care autocamionul nu este funcţional în timpul convenit, Volvo va plăti clientului compensaţii. Însă, având în vedere încrederea pe care o avem în produsele noastre, nu ne aşteptăm să fim nevoiţi să plătim prea des.”

Telematics Gateway – ne ajută să ne ţinem promisiunea

Volvo FM este echipat cu o unitate avansată de comunicaţii numită Telematics Gateway, care monitorizează în permanenţă componentele esenţiale ale autocamionului. „Aceasta oferă oportunitatea de a efectua lucrări de întreţinere bazate pe realitate, în loc să urmeze un program care scoate autocamionul de pe şosea atunci când nu este necesar. Autocamionul poate fi întreţinut atunci când nu este nevoie de el”, spune Christian Gustavsson. „Atunci când plăcuţele de frână sau alte componente cheie sunt în stare mai bună decât s-ar aştepta, atelierul poate ajusta planul de întreţinere. Acest lucru are un efect pozitiv asupra profitabilităţii.”

Apăsaţi un buton şi Volvo răspunde în limba dumneavoastră

Atunci când spunem că până şi cel mai bine proiectat şi întreţinut autocamion poate avea parte de defecţiuni neprevăzute şi nedorite, Christian Gustavsson consimte acest lucru. „Este foarte puţin probabil, însă bineînţeles că am planificat şi acest lucru – prin urmare, chiar dacă autocamionul se defectează în mod neprevăzut, operatorul nu va avea posibilitatea să se enerveze”, adaugă acesta. „În cazul unei opriri neplanificate, şoferul nu trebuie decât să apese butonul VAS. Acesta asigură în mod automat o legătură directă cu Volvo Action Service On Call, care este deschis 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an şi dispune de peste 1.100 de ateliere autorizate în întreaga Europă. Şoferul este conectat la un operator care vorbeşte limba sa.”


100% disponibilitate – o promisiune de aur


Un tehnician digital la bord

Curioşi în legătură cu butonul VAS, îl întrebăm pe Christian Gustavsson ce se întâmplă exact atunci când este apăsat. „Telematics Gateway trimite codurile de diagnosticare şi coordonatele GPS ale autocamionului către Volvo Action Service. Aceştia contactează cel mai apropiat atelier Volvo şi instrumentele şi piesele potrivite pot fi furnizate de un vehicul de service în care se află un tehnician instruit corespunzător. Rezultatul: o reparaţie rapidă şi întoarcerea pe şosea.

Bineînţeles, butonul VAS poate fi utilizat şi în alte circumstanţe – dacă autocamionul este spart, spre exemplu. Vrem ca şoferii să ştie că îi putem ajuta”, concluzionează Christian Gustavsson.

Calculaţi câţi bani puteţi economisi cu 100% disponibilitate

10
Disponibilitatea