Volvo FE Hybrid

Stalno smanjivanje emisije

U prethodnih 20 godina firma Volvo Trucks smanjila je emisiju azotnih oksida i čvrstih čestica na novim kamionima za 75%, odnosno 85%. Ipak, još uvek nismo završili posao. Volvo FE Hybrid je naš prvi model sa paralelnim hibridnim pogonom. U električnom režimu ne emituje nikakve izduvne gasove. Kada uzmete u obzir korišćenje dizel motora, emisija ugljen-dioksida i dalje može da se smanji do 30%.


Transport bez emisije ugljen-dioksida

Transport bez emisije ugljen-dioksida

Dizel motor Volvo FE Hybrid modela može da koristi obnovljivo biogorivo. Tako se dobija rešenje za transport bez emisije ugljen-dioksida, što omogućava njegovu održivost.

Zvuk tišine

Zvuk tišine

Prilikom ubrzavanja i praznog hoda Volvo FE Hybrid modela, nivo buke je manji za 50%. U električnom režimu Volvo FE Hybrid je skoro nečujan. Zato je idealan za sakupljanje otpada i druge komunalne usluge koje treba da se obavljaju u tišini.

Usklađena

Usklađena emisija

Standardi o emisiji kamiona definišu prihvatljivu granicu emisije izduvnih gasova novih vozila prodatih u državama članicama EU. Euro 5 standard predviđa da kamionski dizel motor može da ispušta maksimalno 2 g azotnih oksida (NOx) po kWh, odnosno 0,02 g čvrstih čestica (PM) po kWh. Dizel motor od 7 litara za Volvo FE Hybrid zadovoljava ove standarde.