Dizajn koji se uklapa…
…i ističe

Novi Volvo FE zaslužuje istaknuto mesto u asortimanu Volvo kamiona. Možda je manji od svoje snažne, dugolinijske braće, ali na prvi pogled možete reći da im je vrlo sličan.

V dnevna svetla za vožnju sa LED diodama sada su standardna oprema.
Dnevna svetla za vožnju sa LED diodama

Kada je predstavljen novi Volvo FE, odmah je bilo vidljivo da postoji jasna i dosledna dizajnerska filozofija u celom asortimanu kompanije Volvo Trucks. Novi stav i identitet marke kreirali smo pomoću upečatljivih, naglašenih linija i grafičkih detalja. Dizajnerske karakteristike, kao što su prepoznatljiva vertikalna prednja svetla sa V dnevnim svetlima za vožnju i jasna kontura definisana crnom maskom hladnjaka, nesumnjivo govore – pred vama je ravnopravan član Volvo porodice.

Odličan za gradske uslove

Volvo simbol je kod novog kamiona premešten iznad maske hladnjaka, na više i istaknutije mesto ispod vetrobranskog stakla. Time se stvara vizuelni utisak da je vetrobransko staklo veće, pa se čini da je vozač bliže ulici. Izražavanje ovakve pristupačnosti je bitan aspekt našeg rada na kompaktnijim kamionima, jer će se oni koristiti uglavnom u gusto naseljenim sredinama.

Čim pogledate ovaj kamion, jasno vam je da je isti kao njegova starija braća.

Novi izgled je u skladu sa dizajnerskom temom firme Volvo.
Prednja maska hladnjaka

Ista porodica, lični identitet

Osim uklapanja u radnu sredinu, postoji još jedan razlog za ove promene – harmonija čitavog asortimana. Novi prednji kraj pokazuje da je kamion ponosan na poreklo koje deli sa legendarnom starijom braćom, ali da i dalje zadržava lični identitet.

Upečatljiv utisak

Kako, onda, treba da se osećaju vlasnici, vozači, pa čak i građani kada vide novi Volvo FE? Verovatno će se pešaci i drugi učesnici u saobraćaju prijatno osećati u prisustvu ovog kamiona. Istovremeno će vlasnici i vozači biti ponosni što ih on povezuje sa firmom Volvo i uživaće u kamionu koji odlično obavlja svoj posao.

Novi trodelni branik sa čeličnim uglovima lakše se popravlja.
trodelni branik
3
Dizajn