Neka vreme radi za vas

Motori novih Volvo FE kamiona imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja, pa vozači uvek isporučuju robu na vreme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FE postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u firmi Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivu obrtnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima obrtaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosečnu brzinu i bolje vozne karakteristike, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

Šira, ravnija kriva obrtnog momenta i brži porast snage daju brži odziv i izvanredne vozne karakteristike.

I-Shift menjač povećava ekonomičnost motora i manje fizički zamara vozača.
I-Shift
Revolucionarne vesti – I-Shift menjač na Volvo FE kamionu

Ovo je prvi put da za Volvo FE može da se poruči I-Shift. Osim što vozač ima znatno lakši radni dan, kamion optimalno radi u svakom trenutku i tako štedi gorivo. Kao i kod naših većih kamiona, osnovni softver za I-Shift sistem može lako da se prilagodi specifičnim zahtevima primenom dva dodatna paketa – Distribution & Construction ili Economy.

EURO 6 performanse bez ikakvih negativnih posledica

Novi Volvo FE zadovoljava sve zahteve Euro 6 standarda – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa Euro 5 modelima i uz manje servisnih intervala.

U potpuno novom asortimanu Volvo motora nalaze se modeli od 250 KS do 320 KS.
Volvo motor
5
Efikasnost