Volvo dinamičko upravljanje.
Potpuna kontrola bez naprezanja.

Savršena stabilnost pri velikim brzinama. Potpuna kontrola pri malim brzinama. I drastično manje naprezanje mišića.

Revolucionarno Volvo dinamičko upravljanje potpuno menja vaš način vožnje. Volvo FH jednostavno prati vaše pokrete bez napora.

Volvo dinamičko upravljanje sada može da se poruči za sve osovinske konfiguracije, uključujući one sa dvostrukom prednjom osovinom.

Evo svih podataka.

Isprobajte ga sami
Pronađite najbližeg Volvo zastupnika i zakažite probnu vožnju u Volvo FH kamionu.

Idite na lokator zastupnika


Stabilnost pri velikim brzinama

Pri velikim brzinama:
Ništa vas neće skrenuti sa puta.

Pravolinijska vožnja nije tako laka kako se čini. U stvari, često morate da kompenzujete udare kolotraga, rupa i oznaka na putu. Ili da korigujete pravac nakon kočenja po površini sa mešovitim koeficijentom trenja. Da, ponekad vas čak i bočni vetrovi ometaju u vožnji.

Volvo dinamičko upravljanje to potpuno menja. Samo lagano držite volan, koncentrišite se na saobraćaj i budite sigurni da kamion neće promeniti pravac ako to ne želite.

Kontrola pri malim brzinama

Pri malim brzinama: Upravljajte jednim prstom i čuvajte leđa.

U ovom smislu će Volvo dinamičko upravljanje zaista promeniti vaš život. I budućnost. Zato što više ne morate da naprežete mišiće kada manevrišete kamionom pri malim brzinama. Volvo dinamičko upravljanje vam obezbeđuje svu snagu potrebnu za upravljanje. Možete doslovno da upravljate jednim prstom. To vam ne daje samo kompletnu kontrolu nad vozilom, već praktično eliminiše naprezanje vrata i ramena.

Razvoj upravljanja jednim prstom – razgovor sa stručnjacima za Volvo dinamičko upravljanje

Kontrola pri hodu unazad

Pri hodu unazad:
Savršena kontrola bez naprezanja.

Hod unazad sa natovarenim kamionom jedan je od najizazovnijih i najtežih aspekata ovog posla. Naročito onda kada morate potpuno da se fokusirate na okolinu. Ne i kada imate Volvo dinamičko upravljanje. Sada možete da se krećete unazad savršeno precizno, skoro bez napora. Osim toga, čim otpustite volan, automatski se vraća u neutralan položaj i tako još više smanjuje naprezanje.

Takođe, postoji još jedna novina ako duže morate da vozite unazad. Stabilnost po pravcu je tako velika da kamion sa prikolicom možete da vozite unazad preko sto metara bez skretanja sa pravca.