Neka vreme radi za vas

Najnoviji Volvo FL kamioni imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja i nove D5 i D8 motore, pa vozači uvek isporučuju robu na vreme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FL postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u firmi Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivu obrtnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima obrtaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosečnu brzinu i bolje vozne karakteristike, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

Volvo FL sa 4-cilindarskim motorom ima korisnu nosivost veću za 200–500 kg, što povećava radnu efikasnost.
Laki Volvo FL

Optimalna težina i efikasnost

Sada 4-cilindarski D5K motor može da se poruči za Volvo FL od 10, 12, 14 i 16 tona. Taj kamion je 200–500 kg lakši od sličnog vozila sa 6-cilindarskim motorom. Ipak, D5K je najjači u klasi i proizvodi 240 KS. U kombinaciji sa optimalnim I-Sync menjačem obezbeđuje odlične vozne karakteristike i malu potrošnju goriva.

Šira, ravnija kriva obrtnog momenta i brži
porast snage daju brži odziv i izvanredne
vozne karakteristike.

U potpuno novom asortimanu Volvo motora nalazi se najsnažniji motor u ovom transportnom segmentu – D5 sa 240 KS.
Volvo D5 motor

Euro 6 performanse bez ikakvih negativnih posledica

Novi Volvo FL zadovoljava sve zahteve Euro 6 standarda – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa Euro 5 modelima i uz manje servisnih intervala.

Za novi Volvo FL postoji optimizovan I-Sync menjač.
I-Sync menjač
5
Efikasnost