Neka vreme radi za vas

Najnoviji Volvo FL kamioni imaju idealne karakteristike za vožnju kroz gradske centre ili prigradska naselja i nove D5 i D8 motore, pa vozači uvek isporučuju robu na vreme i brzo i efikasno idu sa jedne isporuke na drugu.

Za Volvo FL postoje novi motori koji su kompletno konstruisani i napravljeni u firmi Volvo. Za ove motore koristili smo istu koncepcijsku i razvojnu filozofiju kao za motore u našim većim kamionima. Imaju širu, ravniju krivu obrtnog momenta sa bržim porastom snage čak i na malim brojevima obrtaja. Sa stanovišta vožnje, to daje brži odziv, veću prosečnu brzinu i bolje vozne karakteristike, što omogućava vozačima da se efikasnije kreću kroz urbanu sredinu.

Novi 12-tonski Volvo FL sa 4-cilindarskim motorom ima korisnu nosivost veću za 500 kg, što povećava radnu efikasnost.
Korisna nosivost veća za 500 kg

Korisna nosivost veća za 500 kg

Reagujući na tržišne zahteve počeli smo da ugrađujemo 4-cilindarske motore na 12-tonske Volvo FL kamione. Opremljen je najsnažnijim motorom u ovom transportnom segmentu (D5 sa 240 KS) i optimizovanim I-Sync menjačem i lakši je za 500 kg od odgovarajućeg vozila sa 6-cilindarskim motorom. Karakteristike ovog novog modela su izvanredna prilika da kupci koji se bave gradskom distribucijom uživaju u efikasnom i kompaktnom Volvo kamionu.

Šira, ravnija kriva obrtnog momenta i brži
porast snage daju brži odziv i izvanredne
vozne karakteristike.

U potpuno novom asortimanu Volvo motora nalazi se najsnažniji motor u ovom transportnom segmentu – D5 sa 240 KS.
Volvo D5 motor

Euro 6 performanse bez ikakvih negativnih posledica

Novi Volvo FL zadovoljava sve zahteve Euro 6 standarda – bez ikakvog povećanja potrošnje goriva u poređenju sa Euro 5 modelima i uz manje servisnih intervala.

Za novi Volvo FL postoji optimizovan I-Sync menjač.
I-Sync menjač
5
Efikasnost