8.4.2014

Volvov družinski dan na VranskemVolvo Trucks Slovenija je minulo soboto v Centru varne vožnje na Vranskem organiziral Volvo Family Day 2014 ter predstavil najpomembnejše novosti tovornih vozil Volvo FH, Volvo FM in Volvo FL. Prek 300 udeležencev je poleg prijetnega druženja lahko preizkusilo tovorna vozila Volvo.

 

Zaradi velikega zanimanja so bili udeleženci razdeljeni v več skupin in testne vožnje so potekale celo popoldne. Direktor Volvo Trucks Slovenija Dušan Mavrič je ob tej priložnosti povedal: »Veseli nas, da ste se vabilu odzvali v tako velikem številu in da vas lahko ob tej priložnostmi seznanimo z novostmi tovornih vozil Volvo. Verjamemo, da lahko s praktičnim preizkusom še bolje spoznate bistvene lastnosti in prednosti ter kakovost in inovativnost vozil Volvo.«

Volvo FH in neodvisno sprednje vzmetenje

Udeleženci so imeli priložnost preizkusiti Volva FH, ki je kot prvo serijsko tovorno vozilo na svetu lahko opremljeno s posamičnim sprednjim vzmetenjem, in ga neposredno primerjati z enakim vozilom s togo sprednjo premo. Pri vožnji prek umetno ustvarjenih neravnin je posamično sprednje vzmetenjem dokazalo vse svoje prednosti, saj pripomore k občutnemu izboljšanju voznih lastnosti in udobja.  Zasnova z dvojnim viličastim vodilom sprednje preme omogoča neodvisne navpične pomike posameznega kolesa, zato vozilo odlično sledi začrtani smeri vožnje, sprednji kolesi pa neodvisno eno od drugega blažita neravnine na cesti. Zaradi zanesljivejšega stika koles s cesto svoje prednosti pokaže med udobnejšo in zanesljivejšo vožnjo skozi ovinke ter na avtocesti, kjer zmanjšuje možnost opletanja prikolice, izboljšuje nadzor nad vozilom in povečuje varnost.

Volvo FM in dinamično krmiljenje

Vozniki so lahko preizkusili tudi nov Volvov dinamični krmilni sistem Volvo Dynamic Steering, ki v vseh pogojih vožnje izboljšuje upravljanje vozila. Krmilni sistem dopolnjuje natančno krmiljen elektromotor, ki ga nadzira računalnik. Ta kar dvatisočkrat v sekundi pošlje ustrezen signal ter s tem usmerja delovanje in položaj motorja glede na voznikove zahteve in podatke različnih tipal. Dinamično krmiljenje Volvo Dynamic Steering zato pri nizkih hitrostih zmanjšuje telesno obremenitev voznika, izboljša zanesljivost usmerjanja pri višjih hitrostih, prepreči vpliv cestnih neravnin na krmiljenje in upravljanje vozila ter zazna in popravi morebitne odklone iz začrtane smeri vožnje. Prednost sistema je tudi samodejno izravnavanje volana pri vožnji vzvratno, kar razbremeni voznika in prispeva k večji varnosti.

Izjemna okretnost Volva FL

Svoje prednosti je v praksi dokazal tudi Volvo FL, ki je z majhnim obračalnim krogom in odlično preglednostjo kot nalašč za ozke labirinte mestnih ulic. Njegove manevrske sposobnosti je bilo mogoče preizkusiti z vijuganjem med gosto postavljenimi stožci ter pri izogibanju vodnim oviram na drseči podlagi, kjer je Volvo FL nedvomno dokazal, da je eden izmed najboljših tovornjakov za distribucijo. Med njegove prednosti sodita tudi menjalnik I-Sync in odlična ergonomija v kabini, zaradi česar je novi Volvo FL za voznika manj zahteven od večine drugih tovornjakov. K večji varnosti pripomorejo tudi vzvratna ogledala z manjšimi mrtvimi koti in kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Maja se začne Volvo Drivers' Fuel Challenge 2014

Začelo se je zbiranje prijav za tekmovanje v varčni vožnji Volvo Drivers' Fuel Challenge 2014, ki se ga lahko udeležijo vsi profesionalni vozniki ne glede na znamko vozila, ki ga vozijo. Maja bodo potekale troje lokalne kvalifikacije, dvakrat v Ljubljani in enkrat v Mariboru:

-           8.-10. maj 2014: Volvo Servis Ljubljana

-           17.-20. maj 2014: Volvo Servis Maribor

-           22.-24. maj 2014: Volvo Servis Ljubljana

Zmagovalci kvalifikacij se bodo pomerili na lokalnem finalnem tekmovanju, ki bo potekalo 31. maja v Ljubljani, zmagovalec državnega finala pa se bo udeležil regijskega tekmovanja držav trga srednje in vzhodne Evrope v Bratislavi na Slovaškem. Svetovni finale, kamor bodo povabljeni prvi trije vozniki posameznih regijskih finalov, bo 19. septembra v Göteborgu na Švedskem. Podrobnejši pogoji sodelovanja in pravila so objavljeni na spletni strani http://www.volvotrucks.si/.

5. april 2014.

Za več informacij se obrnite na: Lidija Supek Korsos

DFC image/pjpeg 383,6 KB
Family day image/pjpeg 347,4 KB
FL image/pjpeg 321,4 KB
Nazaj

Naročite se na prejemanje najnovejših obvestil in novic družbeVolvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija na vaš E-mail naslov ali WAP.

Če želite prejemati novice in najnovejša obvestila o dogajanju v družbi Volvo Trucks in Volvo d.o.o. Slovenija, se lahko vključite v krog prejemnikov obvestil po elektronski pošti ali mobilnem telefonu.

  •  
  •  
  •  
  •  

S potrditvijo na okence dovoljujem družbi Volvo Trucks uporabo poslanih osebnih podatkov v interne namene za pripravo pošiljanja željenih obvestil in novic.