novi Volvo FE

Vaš prilagodljivi delovni partner, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti in prvovrstna produktivnost.

Vlačilec 4x2; šasija s kabino 4x2, 6x2 ali 6x4

D8K (250, 280 ali 320 KM)
Naj bo čas na vaši strani

Novi Volvo FE s svojim motorjem, idealnim za vožnje v mestnem središču ali predmestju, omogoča vozniku spoštovanje urnikov dostav ter tekoče in učinkovito nizanje dostave za dostavo.

Volvo FE odlikujejo novi, v celoti pri Volvu konstruirani in narejeni motorji. Ti motorji delijo zasnove in razvojno filozofijo z motorji za večje tovornjake. Odlikujeta jih širša krivulja navora in hitrejši odziv z močjo tudi pri nižjih vrtljajih. Pri vožnji to opazimo po hitrejšem odzivu, višjih povprečnih hitrostih in boljših voznih zmogljivostih, kar vozniku omogoča učinkovitejšo vožnjo v mestnem prometu.

Širša krivulja navora in hitrejši odziv z močjo zagotavljata hitrejšo odzivnost in vrhunske vozne zmogljivosti.

Menjalnik I-Shift skrbi za varčnejšo porabo goriva in fizično razbremenjuje voznika.
I-Shift
Svetovna novost – I-Shift v Volvu FE

Po novem je Volvo FE na voljo tudi z I-Shiftom. Ta menjalnik vozniku močno olajšuje delovnik, obenem pa skrbi, da je motor ves čas v optimalnem območju, kar varčuje gorivo. Podobno kot pri večjih tovornjakih lahko osnovno programsko opremo I-Shift preprosto prilagodite posebnim prevozom z dvema programskima paketoma – Distribucija in gradbeništvo ter Varčevanje goriva.

Delovanje po EURO 6 brez odbitkov

Novi Volvo FE v celoti izpolnjuje zahteve predpisov Euro 6 – in to brez povečanja porabe goriva v primerjavi z različico Euro 5 in ob blažjih zahtevah glede servisnih intervalov.

Popolnoma novi program motorjev, razvitih pri Volvu, z močmi od 250 do 320 KM.
Motor Volvo
5
Učinkovitost