Privlačno okolje za preživetje

Nove kabine niso povsem nove samo na pogled. So tudi najvarnejše kabine doslej. Kajti ko gre za varnost, Volvo ne izpolnjuje zahtev predpisov. Presega jih.

Uspešno izvedeni najstrožji varnostni testi na svetu.

Če že pride do nesreče, ste dobro zaščiteni. Naše najtrdnejše kabine doslej so prestale enkratne švedske teste obnašanja ob trku. To so najstrožji testi na svetu, zasnovani tako, da ponazarjajo sile pri pogostih prometnih nesrečah. Testi kažejo, da ima voznik dobre možnosti, da preživi tudi trk v mirujočo oviro s hitrostjo 80 km/h.
Novi Volvo FH – zasnova zunanjosti kabine

Zasnova, ki izžareva dinamiko.

Na kabini prevladujejo zaobljene poteze. Maska še poudarja izrazit vtis. Dinamične krivulje okoli vetrobranskega stekla še poudarjajo aerodinamičnost. Volvo FH je tovornjak, ki tudi v mirovanju izžareva gibanje. Z vidika oblikovne zasnove je ta kabina nekaj povsem novega. Vseeno pa je nezgrešljivo Volvova kabina.


Sistem sprednje podletne zaščite

Nova sprednja podletna zaščita (FUPS) Rešuje življenja pri še višjih hitrostih.

Volvo je bil prvi med proizvajalci, ki je uvedel sprednjo podletno zaščito, dolgo pred tem, ko je postala obvezna. Z novo podletno zaščito spet presega zahteve predpisov glede reševanja življenj drugih udeležencev v prometu. In reševanja voznikov tovornjakov pred strašnimi travmami. Sistem je zdaj učinkovit pri še višjih hitrostih. Ob trku se lahko poda za celih 30 cm (ne le za 10 cm kot doslej).


Robustni odbijač

Ko gre zares, vam ta odbijač zagotavlja nemoteno delo.

Zdaj lahko za doplačilo Volvo FH opremite z robustnim odbijačem. Tako kot odbijač za Volvo FMX, je tudi ta narejen iz 3mm jekla in je delno prekrit z debelo polipropilensko oblogo. To pomeni, da je manj občutljiv za prakse, lahko vzdrži veliko trkov brez vidnih udrtin in učinkovito ščiti žaromete pred poškodbami. Odbijač ima tridelno zasnovo, kar tudi v primeru močnejšega trka omogoča enostavno popravilo.

Preberite več o robustnem odbijaču


Novi Volvo FH16

Volvo FH16. Nova raven sloga.

Če se odločite za Volvo FH16, dobite najmočnejši pogonski sklop in notranjost najvišjega razreda. Ta vrhunski model odlikuje tudi enkraten slog zunanjosti:

  • Satenasta temno srebrna maska
  • Podrobnosti iz poliranega kroma
  • Zatemnjena okenska stekla
  • Na voljo tudi barva Mystic Fjord

Preberite več o Volvu FH16