Šasija Volva FM

Razvita za voznike in izdelovalce nadgradnje.

Vsestranska uporabnost in preprosta namestitev nadgradnje – dve od najbolj cenjenih lastnosti Volva FM. In vse to omogoča šasija, ki je zasnovana za preprosto in hitro namestitev nadgradnje.

Dinamične lastnosti šasije vplivajo tudi na vozne lastnosti tovornjaka. Pri novem Volvu FM so boljše kot kdajkoli doslej.

Višine šasije, približne
  • X-Low (vlačilec): 810 mm
  • Low: 850 mm
  • Med: 900 mm
  • High: 1000 mm
Medosne razdalje
  • Vlačilec: 2,850–4,100 mm
  • Šasija s kabino: 3,200–6,700 mm

Oglejte si vse tehnične podatke šasije


Volvov vmesnik z navodili za izdelovalca nadgradnje

Zagotovite izdelovalcu nadgradnje časovno prednost.

Volvo je že od nekdaj priljubljen med izdelovalci nadgradenj. Niz domiselnih rešitev, kot so konzole za nadgradnjo, različni zaključki okvira in Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje, prihranijo izdelovalcu nadgradnje nepotrebno delo – in mu prihranijo čas. Pri novem Volvu FM smo razširili izbiro šasij in vam še olajšali prilagoditev tovornjaka potrebam nadgradnje.

Preberite več o vmesniku za nadgradnjo

Kako vam tovarniška priprava prihrani čas in denar – z Johanom Eknandrom

Vodljivost na svetovni ravni

Vrhunska vodljivost – standardna.

Novi Volvo FM si deli platformo šasij z Volvom FH. Močno smo izpopolnili sisteme vzmetenja in stabilizatorje, zato ima tovornjak vrhunske vozne lastnosti. Lahko izberete še Volvov dinamični krmilni sistem – in uživate v krmiljenju brez napora pri vseh hitrostih.

Preberite več o Volvovem dinamičnem krmilnem sistemu

Niklas Fröjd razlaga, kako tovornjak z novo geometrijo pelje kot osebni avto

Razporeditev opreme šasije Volva FM, pogled od zgoraj

Izberite zasnovo šasije po svoji meri.

Želite voziti s seboj čim več goriva? Ali pa vaša nadgradnja zahteva kake posebne prilagoditve? Ne skrbite! Zasnova šasije novega Volva FM nudi širše možnosti prilagajanja kot kdajkoli doslej in vam olajšuje izbiro natanko po vaših potrebah.

Preberite več o zasnovi šasije

Volvo FM je shujšal

Volvo FM je shujšal.
Vi pa ste pridobili večjo nosilnost in manjšo porabo.

Drugi tovornjaki so z opremo za Euro 6 pridobili na teži, nam pa je uspelo obratno. Z optimizacijo standardnih izvedb, kot je npr. vlačilec 4×2, smo napravili tovornjak precej lažji. Novi Volvo FM dejansko tehta 75 kg manj kot njegov predhodnik po Euro 5. To pomeni večjo nosilnost in manjšo porabo goriva.

Ugotovite, kako lahko zmanjšanje teže za 75 kg poveča nosilnost za 225 kg

Nosilnosti sprednje osi 10 ton

Večje nosilnosti osi.
Več varnostne rezerve.

Če se ukvarjate s težkimi prevozi, imamo dobro novico za vas. Novi Volvo FM je dimenzioniran za še večje nosilnosti osi. Zdaj lahko sprednje listnato vzmetenje obvladuje obremenitve do 10 ton. To vam pušča več rezerve in vam olajšuje prevažanje težkih, neenakomerno razporejenih tovorov.

Inženirji razlagajo, kako lahko močnejše osi prispevajo v večji donosnosti