FL12

FL12


1993 när den effektiva D12-motorn med enhetsinsprutare och överliggande kamaxel lanserades för FH12, föredrog många lastbilsägare och förare av flera skäl en lägre lastbil. De efterfrågade en mycket effektiv 12-litersversion av FL7/FL12, som skulle införliva den nya motorn i den befintliga lastbilsserien.

Det bästa av två världar
Det var naturligtvis en bra idé, inte minst med tanke på att de höga fjärrlastbilarna i FH-serien och de låga lastbilarna i FL-serien fyller behoven i olika lastbilsklasser. Konkurrensen mellan de två lastbilsserierna är därför ganska liten.

1995 presenterades FL12 som snart fick ett mycket gott rykte. I den kombinerades den låga hyttens ergonomiska fördelar med kraften (upp till 420 hk) från den effektivaste och miljövänligaste

motor som någonsin har utvecklats av en europeisk lastbilstillverkare.

En mycket heterogen Volvoserie
FL12 var en i alla bemärkelser tung lastbil och användes för en rad olika transportuppdrag, särskilt för regional distribution och anläggningsarbeten. I och med FL12 hade Volvo skapat sin mest heterogena lastbilsserie någonsin, utrustad med en 7-litersmotor (FL7), en 10-litersmotor (FL10) eller en 12-litersmotor (FL12).

Växellådan var antingen manuell eller automatisk i alla klasser. Chassikonfigurationerna bestod av två-, tre- eller fyraxlade modeller, med en-, två- eller treaxlad drift, för användning med lastbil utan släp, med en semitrailer eller med släp och vid terrängarbeten.