Chassiet till Volvo FE

Det är ramen som gör det.

När våra ingenjörer skulle anpassa chassit på Volvo FE gick tankarna på högvarv. Den gemensamma vision de hade var en flexibel modell som skulle kunna anpassas till nästan vilket uppdrag som helst.

De utvecklade därför ett robust, hållbart chassi som trots sin lätthet skulle klara tunga laster och enkelt kunna specialanpassas.

Nu kan du testa resultatet av deras ansträngningar.
 


Enkel och snabb lastning

Enkel och snabb lastning.

Det elektroniska styrsystemet (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Det gör att det går snabbt och enkelt att lasta oberoende av lastrampens höjd.


Euro 6 – allt rullar på

Allt rullar på.

Den förbättrade chassipackningen för Euro 6 innebär att Volvo FE förblir lika flexibel som förut och inte påverkas av de striktare utsläppsreglerna.

Läs mer om chassit till Volvo FE


Flexibel upphängning

Flexibel upphängning.

Den förstklassiga hyttupphängningen garanterar en mjuk körupplevelse. Hyttupphängningen kan vara mekanisk med spiralfjädrar och stötdämpare fram och bak eller fulluftfjädrad med luftbälgar fram och bak.


Volvos påbyggaranvisningar

Volvos Påbyggaranvisningar.

När du beställer din Volvo FE loggar påbyggaren in på Volvos Påbyggaranvisningar och kan se de exakta specifikationerna för din lastbil. Arbetet med att bygga din lastbil påbörjas och sker baserat på de ritningar som skapats i systemet. Din unika lastbil levereras sedan snabbt och effektivt.

Läs mer om Volvos Påbyggaranvisningar


Elektroniskt styrt bromssystem

Snabb och säker bromsrespons.

Nya Volvo FE har pneumatiska bromsar med lättviktsdiskar både fram och bak. EBS (elektroniskt styrt bromssystem) har ett låsningsfritt skivbromssystem som både ger snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till mindre bromsslitage. Systemet har funktioner som ABS, en differentialspärr och bromsutjämning.

Det utvidgade EBS-paketet innefattar en funktion som underlättar start i backar. Bromsskivorna finns i olika storlekar beroende på användningsområde.