Drivlinan till Volvo FE

Effekt och prestanda på begäran.

Flexibilitet, kraft, snabb respons – och miljöhänsyn. Drivlinan till Volvo FE levererar en prestanda som gör fordonet till ett viktigt arbetsredskap för stadsdistribution och regional distribution.

Med det allra senaste inom maskinteknik är Volvo FE den perfekta långsiktiga investeringen när du behöver säkerställa maximal tillgänglighet och produktivitet för din verksamhet.
 


Volvo D8K
– allt du vill ha i en Volvomotor.
Volvos D8K-motor är en helt ny sexcylindrig 8-litersmotor med motoreffekter på 250, 280 och 320 hk. Med optimala anpassningsmöjligheter och topprestanda matchar den Volvo FE perfekt.

D8K-motorn har utvecklats och byggts av Volvo. Den levererar extremt mycket kraft och vridmoment och efterbehandlingssystemet klarar enkelt de hårdaste utsläppskraven. Motorn ger dessutom blixtsnabb respons, vilket är värdefullt i till exempel tät stadstrafik.

Läs mer om Volvos dieselmotorer
Växellådor
De manuella växellådorna drivs med servoassistans. Den korta växelspaken är placerad på motortunneln för både de manuella och de automatiska växellådorna. Automatväxellådan manövreras via tryckknappar. Alla växellådor kan beställas med kraftuttag.

Bakaxlar
Det finns fyra olika bakaxelalternativ till Volvo FE. Högsta axeltryck varierar från 13 upp till 23 ton. Samtliga bakaxlar har differentialspärr som standard.

Läs mer om drivlinespecifikationerna


Volvo FE CNG Driveline

Drivs med metangas och har samma goda köregenskaper som en vanlig Volvo FE

Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) har en ny metangasdriven 9-litersmotor. Motorn har en tändstiftsteknik som är särskilt lämplig för korta transporter med många starter och stopp. Tack vare en helautomatisk växellåda har Volvo FE CNG samma produktivitet och goda köregenskaper som en vanlig Volvo FE. Den automatiska växellådan ger också en snabbare respons från drivlinan.

Läs mer om Volvo FE CNG


I-Shift-växellåda

I-Shift. Äntligen här.

Att köra med I-Shift beskrivs ofta som enkelt och bekvämt. Du slipper tänka på kopplingspedalen och kan lugnt koncentrera dig på de andra två pedalerna. I-Shift använder sin inbyggda intelligens för att snabbt och automatiskt välja rätt växel i alla lägen. Och programvaran växlar skickligare än den bästa av förare.

Men om du ändå vill vara mer delaktig kan du självklart vara det. Med knapparna på växelspaken kan du växla manuellt.

Läs mer om I-Shift för Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

För oss på Volvo Lastvagnar är Euro 6 bara ett steg på vägen. Genom att minska bränsleförbrukningen har vi minskat de totala utsläppen ännu mer – och därmed även kostnaderna.


Volvo Lastvagnars serviceintervaller

Serviceintervallen och underhållsbehoven är oförändrade.

Volvo FE-ägare behöver inte bekymra sig om serviceintervall eller särskilda underhållskrav för sina fordon, trots de ökade kraven på motorer och servicepersonal till följd av Euro 6. De här kraven är oförändrade.


Volvo FE – växellåda

Flexibilitet är vårt mantra.

Till Volvo FE kan du välja mellan manuell och automatisk växellåda och hitta en konfiguration som passar just dina körförhållanden.

Den manuella växellådan kan ha sex eller nio växlar. Den sexväxlade är avsedd för stadskörning medan den nioväxlade lämpar sig bäst för de riktigt krävande uppdragen.

Den automatiska växellådan är mycket praktisk för uppdrag som innebär många starter och stopp och passar särskilt bra ihop med Volvo FE med D8K-motorn.

Läs mer om flexibilitet och effektivitet