Trångt? Ingen dramatik.

Smala passager, vindlande gatusystem från förr och en ständig tidspress. Är du redo för de tuffa manövreringstesterna i centrala stan?

Nya Volvo FE erbjuder enastående körbarhet och sikt åt alla håll – perfekt för stadskörning.
Volvo FE

Stadskärnor och urbana miljöer har blivit allt tuffare för lastbilar. Reglerna för körning och stopptider i städerna har skärpts, samtidigt som kraven på punktliga leveranser blir allt högre. Du och dina kunder kommer därför att uppskatta att nya Volvo FE har egenskaper och funktioner som ger bättre manövrering. Du kan ta dig dit du ska och tillbaka igen utan onödig dramatik.

Byggd för att vara bekväm

Med sin fantastiska svängradie, I-Shift-växellåda och skonsamma ergonomi är Volvo FE mindre fysiskt krävande för förarna än många andra lastbilar.


Utnyttjar tekniken

Backkameran är ett av de mest populära tillvalen för att förbättra förarens sikt. Och med speglar som minimerar döda vinklar har även säkerheten för fotgängare, cyklister och andra trafikanter ökat. På Volvo förstår vi vikten av god manövreringsförmåga. Varför inte låta nya Volvo FE ta dig till platser som hittills varit omöjliga att nå, både bokstavligt och för din affärsverksamhet?

En adrenalinladdad jakt genom vindlande gator.

Ett test med knorr

När vi skulle testa manövrerbarheten hos våra nya lastbilar ville vi vara extra kreativa och hitta på en unik utmaning. Resultatet blev att vi förvandlade den spanska gränsstaden Ciudad Rodrigo till den ultimata skådeplatsen för tjurrusning. Men den här gången var en av deltagarna en ny 12-tons Volvo FL med D5-motor. Se den adrenalinladdade filmen The Chase och ta del av den unika 360°-upplevelsen högst upp på den här sidan.

8
Manövrering