Nytt utseende. Väl beprövad Volvosäkerhet.

Hytterna har inte bara fått ett helt nytt utseende. De är också våra säkraste hytter någonsin. För när det handlar om säkerhet nöjer sig Volvo inte med att bara följa lagkraven. Vi överträffar dem.

Hytterna har klarat världens tuffaste säkerhetsprov.

Om en olycka skulle inträffa är du väl skyddad. Våra starkaste hytter hittills har genomgått det unika svenska krocktestet. Det är världens strängaste kollisionstest och har utformats så att det liknar de krafter som uppstår i vanliga olyckor. Testerna visar att du har god chans att överleva om lastbilen välter eller kraschar in i ett stillastående hinder i 80 km/h.
Hyttexteriör för nya Volvo FH

En dynamisk konstruktion.

Svepande linjer innesluter hytten. Grillen förmedlar en distinkt attityd. De dynamiska formerna runt vindrutan framhäver aerodynamiken. Volvo FH är en lastbil som ser ut som att den rör sig även när den står stilla. Ur ett konstruktionsperspektiv är den här hytten någonting helt nytt. Det råder dock inget tvivel om att det är en Volvo.


Främre underkörningsskydd

Nytt främre underkörningsskydd. Räddar liv vid ännu högre hastigheter.

Volvo lanserade som första lastbilstillverkare det främre underkörningsskyddet, långt innan det blev obligatoriskt. Med det nya främre underkörningsskyddet överträffar vi än en gång lagkraven, för att rädda livet på andra trafikanter. Och för att rädda lastbilsförarna från förfärliga trauman. Skyddet fungerar nu även vid högre hastigheter. Vid en kollision kan det dras tillbaka hela 30 cm (jämfört med tidigare 10 cm).


Förstärkt stötfångare

Den här stötfångaren klarar de mest krävande uppdragen.

Nu kan du få Volvo FH med en förstärkt stötfångare som tillval. Precis som stötfångaren på Volvo FMX består den av tre mm stål och är delvis täckt av ett tjockt ytskikt av polypropylen. Det innebär att den är mindre känslig för repor och bucklor samtidigt som den på ett effektivt sätt förhindrar skador på strålkastarna. Och om en större sammanstötning skulle inträffa är stötfångaren lätt att reparera tack vare den tredelade konstruktionen.

Läs mer om den förstärkta stötfångaren


Nya Volvo FH16

Volvo FH16. Ännu mer stilfull.

Om du väljer Volvo FH16 får du inte bara den kraftfullaste drivlinan och en elegant interiör. Det här flaggskeppet har också en unik hyttexteriör:

  • Satinmörk silvergrill
  • Detaljer i skinande krom.
  • Skuggade glasytor
  • Finns med Mystic Fjord-lackering

Läs mer om Volvo FH16