I-Shift-växellåda

I-Shift. Glöm växellådan. Bara kör.


I-Shift-växelspak

Lättar ditt sinne. Och låter vänsterfoten vila.

Med I-Shift blir körningen ett rent nöje. Du slipper kopplingspedalen och kan lugnt koncentrera dig på de andra två. I-Shift använder sin inbyggda intelligens för att snabbt och automatiskt välja rätt växel i alla lägen. Och programvaran växlar skickligare än den bästa av förare. Men om du ändå vill vara mer delaktig kan du självklart vara det. Med knapparna på växelspaken kan du växla manuellt.

 

Spara bränsle med I-Shift

Låt I-Shift spara bränsle. Pengarna kommer att rulla in.

I-Shift är konstruerad för att spara bränsle. Först och främst är de interna energiförlusterna låga – lägre än med manuella växellådor. Men det är elektroniken som gör den stora skillnaden. När du kör i ekonomiläge görs varje växling i exakt rätt ögonblick, så att motorn får arbeta inom sitt mest effektiva varvtalsintervall.

Och så har vi I-Roll. Det är en unik funktion som frikopplar motorn i nedförsbackarna så att lastbilens rörelseenergi används i stället för bränsle. Resultatet? Upp till 2% lägre bränsleförbrukning.

 
I-See för I-Shift

I-See. Aldrig mer på okända vägar

I-See tar, bokstavligt talat, intelligensen hos I-Shift ett steg längre. Det är en banbrytande programvara som drar nytta av den inbyggda GPS:en för att memorera vägarna och spara dem i en central databas så att andra lastbilar fritt kan använda dem. Med den här informationen kan I-Shift ta hänsyn till den kommande topografin när den väljer växel. Det är som att ha en erfaren andrepilot vid sin sida, som kan varje del av vägen utantill. I-See ger bränslebesparingar på upp till ytterligare 5 % (om I-Cruise är aktiverad hela tiden).

Läs mer om I-See.

Så fungerar I-Shift

Så funkar det.

Det kan verka konstigt. Under ytan på I-Shift – den modernaste av växellådor – döljer sig en osynkroniserad manuell växellåda av den gamla sorten. (Det är därför den är så kompakt och har så låga energiförluster.) Hemligheten ligger i den intelligenta elektroniska styrenheten. Den styr pneumatiken som i sin tur hanterar kopplingen och växlingarna. Eftersom systemet  tar emot information om bland annat fordonshastighet, acceleration, vikt, vägens lutning och vilket vridmoment som behövs kan varje växling göras med oerhörd precision. Den kommunicerar också med motorn, som i sin tur justerar varvtal och motorbromseffekt så att växlingarna blir snabba och mjuka.

 

I-Shift-programmet

 

Typ Högsta växel Motormoment (Nm) Godkänd för tågvikt (ton)
AT2412E Direkt 2400 44
AT2612E Direkt 2600 60
ATO2612E Överväxel 2600 60
AT2812E Direkt 2800 44/52
ATO3112E Överväxel 3150 60
ATO3512E Överväxel 3550 60

 

Hur vill du ha din I-Shift?

Tack vare programvaran kan du anpassa I-Shift efter dina körförhållanden.

I-Shift-programvara – Distribution och anläggning

Distribution & anläggning
Skräddarsyr växellådan för distributions- och anläggningstransporter. Innehåller funktioner som hjälper föraren vid start och snäv manövrering.
I-Shift-programvara – Fjärrtransport och bränsleekonomi

Fjärrtransporter & bränsleekonomi
Innehåller intelligenta funktioner som minimerar bränsleförbrukningen. Detta programpaket är särskilt lämpligt för fjärrtransporter.

 
I-Shift-programvara – Fjärrtransport och bränsleekonomi med I-See

Fjärrtransport & bränsleekonomi med I-See
Lägger till I-See, inklusive I-Cruise, i paketet Fjärrtransporter & bränsleekonomi, vilket ger ännu större bränslebesparingar. 

Visa innehållet i hela paketet
I-Shift-programvara – Tunga transporter

Tunga transporter
Optimerar I-Shift för mycket höga tågvikter (>85 ton).