Hur gör man lastbilsförare effektivare? Ge dem en fjärrkontroll.

Minns du hur det var att gå fram till teven för att byta kanal? Rena stenåldern, men så är det fortfarande för lastbilsförare att lasta. Fram tills nu. Med trådlös fjärrkontroll blir det äntligen mindre spring in och ut ur hytten.

Ett knapptryck, och lastbilen hamnar i jämnhöjd med lastkajen. Ner med bakgavellyften, och medan lastningen pågår visar skärmen att lasten fördelas jämnt och att axeltrycket inte blir för högt. När lastningen är klar, stäng bakgavellyften, hoppa in och iväg.

”Lastbilen kan komma närmare lastkajen”

Låt dina fingrar sköta lastningen

Fjärrkontrollen sparar tid oavsett om det är föraren eller någon annan som lastar eller lossar lastbilen. Eftersom många uppgifter från lastindikatorn syns direkt på skärmen i fjärren, kan du undvika att överlasta eller snedlasta lastbilen, utan att behöva springa in och ut ur hytten för att kolla indikatorn gång på gång.

”För några år sedan lät vi lastbilsförare testa att jobba med en prototyp av fjärrkontrollen. Reaktionerna blev väldigt positiva, därför har vi fortsatt att utveckla den”, säger Markus Olsson, komponentansvarig för fjärrkontrollen på Volvo. Med hjälp av fjärrkontrollen går det att höja och sänka fjädringen, luta lastbilen, öppna och stänga bakgavellyften, tända och släcka arbetslampor, starta och stoppa motorn, ändra motorns varvtal och låsa lastbilen.

”Tänk dig själv: genom att höja eller sänka fjädringen på sidorna kan släpet lutas så att det kan komma intill ordentligt även om lastkajen är sned”, säger Markus Olsson. ”I kombination med möjligheten att höja eller sänka fjädringen endast fram eller bak, gör det släpet väldigt justerbart.”


Låt dina fingrar sköta lastningen

Frihet och effektivitet

Kontrollen har tre olika lägen: lastning, utrustning och swap body. Vilka funktioner som ska finnas med i varje läge väljer föraren till stor del själv.

Även för själva lastningen finns numera fasta lägen. Föraren kan spara fyra olika höjder, så att lastbilen genom ett knapptryck själv ställer in den förinställda höjden: en smidig genväg för den som ofta hämtar eller lämnar på samma eller liknande lastkajer.

Växelflaksbytena går också smidigare. De två fasta lägena har blivit tre, som även kan sparas i minnet. Det innebär att föraren kan spara de tre standardhöjder som finns för växelsläp och justera höjden på lastbilen med ett knapptryck, istället för att behöva göra det manuellt varje gång.

”Att kunna stå utanför lastbilen och se den från sidan när man jobbar gör många saker enklare. Jag är övertygad om att den här lilla apparaten kommer att underlätta på många sätt”, säger Markus Olsson.


Enklare, snabbare och smidigare

En annan lastförbättring är det ökade justeringsintervallet för bakhjulsupphängningen. Det underlättar vid trailerbyte och gör att föraren kan sänka lastbilen väldigt mycket för att kunna backa in under trailern. Krängningshämmaren är nu monterad framför bakaxeln så att lastbilen kan komma närmare lastkajer och asfaltsläggare.

Mindre verkstadstid och lägre kostnader är resultatet av att föraren eller åkeriet numera kan kalibrera lastindikatorn. Det enda som behövs är en våg. Kalibreringen görs från hytten med hjälp av lastindikatorn. Data för upp till 20 olika släp kan sparas i lastindikatorns minne.

Nya Volvo FH: Lastning

9
Lastning