Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)
En oase på en
ørkenvej

Et veludstyret og indbydende førerhus betyder ikke bare komfort. Det er en konkurrencefordel. I jagten på de bedste chauffører bliver et komfortabelt førerhus stadig mere værdifuldt.

Når chaufføren kan slappe af og få en god nats søvn, kan det ses i regnskaberne. Du opnår større effektivitet, færre kvæstelser og skader på lastvognen – og flere leverancer til tiden.

"En veludhvilet chauffør begår færre fejl og koster ganske enkelt mindre", konstaterer Rikard Orell, designchef hos Volvo Trucks. Et godt førerhus skal desuden have plads til både arbejde og fritid. Det har været et af målene med den nye Volvo FH.

En bedre balance mellem arbejde og fritid

"Vi sammenlignede førerhuset med et erhvervshotel. Det skal være rent, ryddeligt og effektivt, men også hyggeligt", siger Carina Byström, der er ansvarlig for interiørdesignet hos Volvo Trucks. Et af formålene har været at skabe et afdæmpet miljø. Det er derfor, førerhuset domineres af glatte, rene overflader og runde former.

Designet hjælper endda chaufføren til at kunne klare lange perioder bag rattet uden at skulle stoppe for mange gange.
"Derfor er det vigtigt, at der er mange indstillingsmuligheder for stolen og rattet, og at man kan have mad og drikke lige ved hånden", siger Carina Byström.

En hjemlig følelse

Selv om de befinder sig i førerhuset det meste af tiden, skal lastvognschauffører tilbringe en del tid udendørs, for eksempel under pålæsning og tilkobling. Og hvis det regner, bliver chaufføren våd. At kunne starte turen i tørt tøj kan redde ens dag.

Tørreskab Tørreskabet er en stofpose med en ventilator i bunden. Når den ikke er i brug, kan den ganske enkelt foldes sammen og lægges væk. Det betyder, at den stort set ikke fylder noget i førerhuset", siger Peter Johansson, ansvarlig for ergonomi hos Volvo Trucks.

Den nye seng er en anden forbedring. Den har en mere komfortabel madras og er bredere, hvor der er mest brug for det: 4 centimeter i hovedenden og 5,5 centimeter midt på. Til gengæld er fodenden blevet 4 centimeter smallere for at give mere plads til førerstolen. "Nogle få centimeter lyder måske ikke af meget, men de gør en stor forskel. Sengen føles meget større i den nye Volvo FH", siger Peter Johansson.

Det helt rigtige lys

"Vi har forsøgt at slippe af med skygger i førerhuset ved at placere lamperne bedre. Vi har brugt masser af indirekte lys for at undgå blænding. Et eksempel på dette er indstigningslyset, der oplyser trinene uden at lyse én ind i hovedet", siger Peter Johansson. Opbevaringsrummene har også bedre belysning. I rummet over sengen tændes lamperne automatisk, når man åbner lågen.

Til natkørsel findes der forbedret natbelysning – røde diodelamper, der giver lys uden at ødelægge chaufførens nattesyn. "Styringen af lyset fra sengen er også blevet forbedret. Med det nye kontrolpanel kan man endda dæmpe belysningen eller vælge et af de faste lysniveauer på kontakterne", siger Peter Johansson.
6
Overnatning