Den nye Volvo FL

Lille, let og kompetent. Perfekt til bykørsel, men også klar til at forlade byens gader.

Langt chassis 4×2 eller 4×4

Totalvægt
Op til 18 ton

Motorer
D5K 210, 240 hk
D8K 250, 280 hk

Førerhuse
dagførerhus, medium førerhus og mandskabskabine
Volvo FL-chassis

Et chassis, der matcher dine behov perfekt

Chassiset på Volvo FL er bygget med ét formål: fleksibilitet. Og nu er det mere fleksibelt end nogen sinde før. Med sine 10 til 18 ton, 4×2 eller 4×4 og et bredt udvalg af yderligere specifikationer er den forberedt til et liv i bymiljøet – uanset hvilken opgave du stiller den.

Chassishøjde, ca.

  • Lav: 810-830 mm
  • Med: 860 mm
  • Høj: 950 mm
  • Ekstrahøj: 960 mm
  • Ekstrahøj: 1175 mm 
Akselafstande
  • 3,250-6,800 mm

Se alle chassisspecifikationerne

 


Volvo FL-udvalget

Fra 10 ton og over

Udvalget af Volvo FL-chassiser er nu blevet udvidet og omfatter letvægtsvarianter med en totalvægt på 10 og 12 ton. Det betyder, at der er et bredt udvalg af modelkombinationer at vælge imellem fra 10 til 18 ton. 

Se alle chassisspecifikationerne

Volvo FL 4x4

Fås med firehjulstræk

Kræver dine opgavetyper, at du forlader byens gader? Vælg den helt nye Volvo FL 4×4. Den har al den trækkraft og frihøjde, som du har brug for til at klare barske vejforhold. Perfekt som servicelastvogn eller som specialbygget lastvogn til kommunale opgaver.

Få mere at vide om Volvo FL 4×4

Skræddersyet Volvo FL-chassis

Skræddersyet eller standard.

Volvo FL-chassiset kan bestilles med et standardlayout eller tilpasses dine specifikke behov. VBI-systemet (Volvo-opbyggerinstruktioner) gør, at leveringstiden fra opbyggeren forkortes, og at du får den perfekte lastvogn med den perfekte opbygning, tilpasset netop dine transportopgaver, på den kortest mulige tid.


Chassis på Volvo FL set fra oven

Nemt at bygge ekstra funktioner på.

Chassiset kan leveres med opbyggerbeslag på rammen for at lette opbyggerens arbejde. Kombinationerne kan specificeres til at passe til et hvilket som helst krav og en hvilken som helst opbygning.

Læs mere om chassisets fleksibilitet


Serviceikon

Vedligeholdelsesfri foraksler.

Der fås et udvalg af vedligeholdelsesfri foraksler, afhængigt af lastkravene, og med en lastkapacitet fra 4,0 til 7,1 ton. Den trækkende foraksel til Volvo FL med firehjulstræk har en lastkapacitet på 5,6 ton. 


Volvo FL set fra siden

Forskellige affjedringer.

Afhængigt af akseltrykket kan du vælge mellem forskellige typer affjedring til både for- og bagakslen: luft- eller bladaffjedring eller en kombination.


Volvo FL-ratstørrelser

Hjulstørrelser.

Der findes tre forskellige hjulstørrelser til Volvo FL-serien. De mindre lastvogne med D5K-motor fås med 17,5-tommers eller 19,5-tommers hjul, mens den sekscylindrede D8K fås i kombination med 19,5-tommers eller 22,5-tommer hjul til de tungere lastvogne.


Volvo FL-fejemaskine

Klar til at feje gennem gaderne.

Du kan nu få leveret dit Volvo FL-chassis forberedt til brug til fejemaskineopgaver. Vi flytter alt det chassismonterede udstyr af vejen (om bag på førerhuset og ind i chassisrammen) for at gøre plads til den opbygning, du har brug for.

Se alle specifikationer


Hurtig bremsereaktion

Hurtig og sikker bremsereaktion.

Volvo FE har trykluftbremser med ventilerede skiver for og bag. Skivebremsesystemet EBS (elektronisk styret bremsesystem) giver en både hurtigere og mere sikker bremsereaktion og mindre bremseslitage. Systemet har funktioner som blokeringsfri bremser (ABS), differentialespærre og Brake Blending.


Elektronisk styret affjedring

Let og hurtig læsning.

Den elektronisk styrede affjedring(ECS) kan bruges til at styre luftaffjedringens niveauregulering via kontakter på instrumentpanelet eller en kontrolboks, så du kan finde den rette højde til læsserampen.