FUPS onderrijbeveiliging

Bescherming van andere weggebruikers dankzij de onderrijbeveiliging

Bij een botsing met een truck komt een auto vaak vast te zitten in een dodelijke val onder de truck. Om dit te voorkomen en om het effect van de kreukelzones van de auto effici├źnter te benutten, heeft Volvo Trucks het systeem voor onderrijbeveiliging (FUPS) ontwikkeld.

FUPS is standaard op de Volvo FH- en de FM-modellen. Door een 200 mm diepe kreukelzone te gebruiken, wordt de vervorming van het passagierscompartiment van de personenauto aanzienlijk beperkt. FUPS verhoogt het overlevingspercentage van auto-inzittenden. Doordat de bumper van de truck zich op dezelfde hoogte bevindt als de bumper van een normale personenauto, wordt optimaal gebruikgemaakt van de kreukelzone van de auto.

De onderrijbeveiliging

  • voorkomt dat personenauto's bij frontale aanrijdingen onder de voorzijde van truck terechtkomen.
  • Hierdoor wordt het risico van ernstig letsel verminderd en worden de overlevingskansen van de inzittenden van de auto vergroot.┬á

De onderrijbeveiligingsbalk fungeert als een 200 mm diepe kreukelzone, waardoor de vervorming van het passagierscompartiment van de personenauto aanzienlijk wordt beperkt.
De bumper van de truck bevindt zich op dezelfde hoogte bevindt als de bumper van een normale personenauto, wordt optimaal gebruikgemaakt van de kreukelzone van de auto.