Volvo Hybrid

De krachtigste hybride is geruisloos verschenen

De eerste zware hybridetruck maakt gebruik van een dieselmotor en een elektromotor om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot wel 30 procent te verminderen voor vuilnistransporten in de stad. Maar dat is nog maar de helft. Wanneer de elektrische aandrijving de dieselmotor vervangt bij het starten en bij het rijden met lage snelheden dan geeft dit een betere acceleratie en meer comfort voor de chauffeur en een lager geluidsniveau voor iedereen.

AL BESCHIKBAAR OP BEPAALDE MARKTEN
Vanaf 2008 zijn veldtests uitgevoerd in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De eerste 100 zware hybride trucks in productie zijn bestemd voor Nederland, België, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

26 TON RUST EN KALMTE
Distributie en afvalverwerking in stedelijke gebieden kunnen het meeste winnen. Want waar men veel afremt en weer optrekt, bespaart de elektrische technologie het meeste brandstof. Zelfs spoilers kunnen bijdragen aan nog meer brandstof zuinigheid. En met een gewicht tot 26 ton lopen de besparingen al gauw op.
“Feedback van onze veldtest chauffeurs bevestigt dat de hybridetechnologie en stadsverkeer perfect matchen: De Volvo FE Hybride is snel en stil in de stad – een onverwachte bonus als het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zo drastisch worden verlaagd.“
Lars Mårtensson, Environmental Director bij Volvo Trucks

every drop counts 
Hybrid engine 
Het Motor Drive-systeem combineert startmotor, elektrische aandrijfmotor en generator.
STATE OF THE ART
De elektromotor, ook wel Motor Drive-systeem genoemd, zit tussen de 7-liter dieselmotor en de geautomatiseerde I-Shift versnellingsbak. Daardoor kan de dieselmotor naadloos overpakken wanneer de elektromotor met hoog koppel zijn maximale snelheid heeft bereikt en kunnen de twee motoren verder parallel samenwerken. De herwonnen remenergie wordt met behulp van een generator gebruikt om zowel de elektromotor aan te drijven als de lithium-ion accu´s op te laden, zodat deze verder niet extra hoeft te worden opgeladen.

DALING CO2-EMISSIES, BRANDSTOFVERBRUIK EN GELUID IN DE STAD
Vergeleken met een conventionele dieseltruck kan het brandstofverbruik voor distributie tot 20 procent worden verlaagd. Het brandstofverbruik van vuilniswagens kan tot 20 procent worden verlaagd en zelfs tot 30 procent wanneer een elektrisch aangedreven pers wordt gebruikt in plaats van de elektriciteit af te nemen via de PTO van het voertuig. Daarmee wordt ook de CO2-uitstoot verminderd met wel 30%. Het geluidsniveau van het voertuig wordt bij het optrekken gehalveerd.