Volvo FM

De Volvo FM zet de toon voor regionale distributie en de lange afstand.
 

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Chassishoogte:
XL, L, M, H

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

De Volvo FM

De Volvo FM is terecht wel eens beschreven als “een wonder van efficiency”. Behalve dat de motoren zeer zuinig zijn, is het comfort in de cabine zo aangenaam dat de chauffeur zich volledig kan concentreren op het rijden van de truck – en dat betekent zuinig rijden. De supercomfortabele cabineomgeving, de aandrijflijn en de I-Shift-versnellingsbak werken allemaal samen om een spectaculaire rijervaring te leveren in een truck die echt elke gewenste taak aankan. Met de Volvo FM krijgt efficiency een nieuwe betekenis. We raden deze truck aan voor regionale distributietaken en langeafstandstransporten.

Volvo FM D13C

Kies uw gewenste vermogen

Voor de Volvo FM kunt u kiezen uit twee motoren: de D11C en de D13C. Beide motoren zijn erg krachtig en uitgerust met de nieuwste technologie, vier kleppen per cilinder en elektronisch geregelde pompverstuivers. De D11C is vooral gericht op een laag brandstofverbruik en goede rijeigenschappen, terwijl de D13C een krachtpatser is voor het vervoeren van zware ladingen.

versnellingsbak

Aan de slag met de versnellingsbak die het beste bij u past

Voor de Volvo FM kunt u kiezen tussen een handgeschakelde versnellingsbak, de automatische Powertronic-transmissie of de I-Shift. Deze laatste verandert de manier waarop u rijdt. Dankzij de intelligente software kiest I-Shift altijd de juiste versnelling in elke situatie, wat resulteert in betere rijeigenschappen en een lager brandstofverbruik.

Een prettige werkplek

Een prettige werkplek

De Volvo FM is niet alleen een genot om te bezitten. Het is ook een plezier om in te rijden. Niet in de laatste plaats dankzij het voortreffelijke comfort in de cabine. Het aanbod omvat een hele reeks cabines, met zelfs een Globetrotter LXL-cabine als u kiest voor de Volvo FM 11. Alle cabines hebben een uitermate comfortabel ontwerp en zorgen dat u aan niets anders hoeft te denken dan aan het rijden zelf.

Een Volvo FM aanschaffen – hoe en waarom

Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FM? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De Volvo FM kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FM Motoren Volvo FM Transmissies Volvo FM Achterassen Volvo FM
Dagcabine

Lage slaapcabine

Slaapcabine

Globetrotter-cabine

Globetrotter LXL-cabine

Manschappencabine
D11C (330, 370, 410 of 450 pk)

D13C (380, 420, 460 of 500 pk)
I-Shift

Handgeschakelde versnellingsbak
Enkele reductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)Naafreductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–100 ton)