Volvo FMX - Prestaties versnellingsbak 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Maximaal treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Medium, Standaard/High, X-High en XX-High 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Laat de keuzehendel maar los

Geautomatiseerde I-Shift versnellingsbak
I-Shift wordt op de snelweg al lange tijd zeer gewaardeerd. Chauffeurs uit de hele wereld bevestigen dat de truck veel gemakkelijker te rijden is wanneer I-Shift het overneemt. Transportbedrijven bevestigen het lagere brandstofverbruik. Het geheim schuilt in de software, die in elke situatie de juiste versnelling kiest om de rijeigenschappen te verbeteren en het brandstofverbruik te beperken.

Veel transporteurs hebben inmiddels ingezien dat I-Shift ook bij bouwtaken zijn gewicht in goud waard is. I-Shift werkt synchroon met de remmen en de vering en vergemakkelijkt zo het manoeuvreren bij lage snelheden. Een speciaal programma past de schakelstrategie aan voor slechte wegdekken of heuvelachtig terrein en zorgt zo voor een maximaal koppel wanneer u dit nodig heeft en voorkomt onnodig schakelen.

Handgeschakeld of Powertronic
Bij Volvo kunt u uiteraard ook kiezen uit een aantal betrouwbare handgeschakelde versnellingsbakken en Powertronic, de volledig automatische versnellingsbak die zonder enige onderbrekingen in het koppel schakelt. Hierdoor is deze versnellingsbak uitermate geschikt voor zware bouwtoepassingen.