Girkassen som tenker – hele tiden

I-Shift er Volvos mest moderne girsystem. Det kombinerer fordelene med automatgir med effektiviteten til en perfekt automatisert girkasse med 12 gir. Dette gir ekstra komfort for sjåføren og kan gi drivstoffbesparelser på opptil 3 prosent for operatøren. 

every drop counts

HVOR SMART ER I-SHIFT?
For det første vet den akkurat hvordan den skal få maksimalt utbytte av hver av Volvo-motorene, siden den vet alt om de unike egenskapene deres. For det andre overvåker den kjøretøyets vekt, motstanden, inkludert hellingen i veibanen, hastighet og akselerasjon, og deretter bruker den dataene til å forutse og velge det giret som gir optimal effektivitet. Om nødvendig hopper den over ett eller flere gir.
Som alle gode sjåfører gjør den dette umiddelbart. Og den gjør det hele tiden. På denne måten reduserer I-Shift drivstofforbruket med opptil 3 prosent sammenlignet med en manuell girkasse.

I-SHIFT MED I-ROLL
I-Roll kan spare opptil 2 prosent drivstoff når den er i bruk ved å bruke den kinetiske energien i bilen til å redusere drivstofforbruket når den kjører i høyeste gir. I moderate bakker kobles motoren ut slik at bilen triller lenger og man kan utsette innsprøytingen av mer drivstoff.Og siden den støyer mindre, reduseres også belastningen på sjåføren.

YTTERLIGERE ØKONOMISKE FORDELER
Girkassen veier 70 kg mindre enn den tilsvarende manuelle girkassen, noe som øker den potensielle lastvekten til lastebilen og dermed også inntjeningsmulighetene. Den jevne giringen gir også økonomiske fordeler, siden den gir mindre belastning på drivlinje og dekk. Dermed forlenges levetiden til delene, og vedlikeholdskostnadene reduseres.
i-shift
ishift 

Fjerde generasjon intelligent girskift med I-Shift. 
Hver dråpe teller

“Jeg er blitt 100 prosent overbevist av I-Shift. Alle Volvolastebilene våre har I-Shift, siden dette sparer drivstoff og gir økt komfort for sjåføren.’’

Walter Husmann, W.Husmann Company, Sveits

OPTIMER BILPARKEN
En hel serie pakker er tilgjengelige, og disse bruker spesialiserte programmer for å tilpasse I-Shift til de spesielle forholdene i ulike transportområder. Slik kan I-Shift optimalisere drivstofføkonomien for alle typer bilparker. Programmet Distribusjon & Anleggskjøring har for eksempel funksjoner tilrettelagt for starting og sporskifte. Tungtrekkerkontroll optimaliserer girskift for vekter på over 85 tonn, mens Langtransport og Drivstofføkonomi optimaliserer forbruket ved jevn fart.

FJERDE GENERASJON AV AMT
Volvos AMT-er, eller automatiserte manuelle girkasser, har blitt forbedret mange ganger og gir stadig bedre økonomi og mer intelligente funksjoner som hjelper sjåføren i arbeidet. Det er en 12-trinns elektronisk styrt splitt- og rangegirkasse som gir flere muligheter for manuell eller automatisk girskifting. Det finnes to automatiske innstillinger: ytelse og økonomi.
.