Merete Caubet: Produktsjef/avdelingsleder VCM

Produktsjef

Hvordan havnet du i Volvo, og hvorfor valgte du akkurat denne bedriften?
For meg var det en stillingsannonse som trakk oppmerksomheten. Utfordringene og ansvarsområdene som var forespeilet var helt i tråd med det jeg så etter. Grunnen til at jeg valgte Volvo var i hovedsak arbeidsoppgavene, men også merkenavnet Volvo, samt det å jobbe for en internasjonal bedrift med hovedkontor i Norden. Jeg synes det er motiverende å være nær hovedkontoret, da man føler seg involvert og har større medvirkningskraft på strategisk utvikling i eget fagområde.
Fortell om rollen din og dine viktigste oppgaver, og ansvarsområder
Jeg er produktsjef for Volvos Servicekontrakter. Dette inkluderer ansvaret for avdelingen. Det beste med jobben er allsidigheten i oppgavene. Samtidig som det er en kommersiell stilling med ansvar for å drive kontraktsalget ute hos forhandlernettverket, så kreves det også en god del analysearbeid for å sikre prisbildet på vårt komplekst produkt, samt ha kontroll på kostnadssiden. I et stort konsern som Volvo så har vi også en god del felles systemer og rutiner som jeg ivaretar for å forenkle prosesser, samt samarbeid med kollegaer i de andre nordiske landene.
 
Hva er dine visjoner for fremtiden?
Jeg håper å ha enda mange år foran meg hos Volvo! Nå har jeg nettopp startet på et kurs i effektiv salgsledelse, og til neste år satser jeg på å kjøre opp til førerkort på lastebil. Så jeg planlegger for en fremtid i bedriften som kanskje blir enda mer kommersielt rettet…..?
 
Hvordan vil du beskrive kulturen i Volvo?
Arbeidsplassen bærer preg av at de ansatte har forskjellige bakgrunn, noe som bidrar til et åpent og utviklende samarbeid. Volvo som bedrift har et verdigrunnlag som gjenspeiler seg i måten vi gjør forretning – The Volvo Way. Personlig setter jeg stor pris på den svenske leder-stilen (og skjønner godt at denne ofte siteres som lærebok eksempel i lederutdannelser).
 
Hvorfor syns du at andre mennesker bør søke seg inn i Volvo?
På grunn av arbeidsmiljøet og mulighetene for utfordrende og varierende arbeidsoppgaver i en veldig spennende bransje. For de som er ambisiøse er det også muligheter for å bevege seg videre i Volvos organisasjon internasjonalt.
 
Hva er det beste med Volvo som arbeidsplass?
Det som først og fremst gjør en arbeidsplass er folkene som jobber der - det uformelle men allikevel svært profesjonelle miljøet gjør at det er moro å komme på jobb hver morgen. I tillegg er jeg så heldig å ha utfordrende arbeidsoppgaver som hele tiden endrer seg i takt med utviklingen i markedet.