Volvo FE drivlinje

Kraft og ytelse når du trenger det

Fleksibilitet, kraft, rask respons – og snillere mot miljøet. Drivlinjen i Volvo FE sikrer en ytelse som gjør kjøretøyet til et svært viktig profesjonelt verktøy for lokal distribusjon.

Den aller nyeste maskinteknologien er tatt i bruk, og Volvo FE er den perfekte langsiktige investeringen når du og bedriften din er avhengig av maksimal driftstid og produktivitet.
 


Volvo D8K
– Alt du kan ønske deg fra en Volvo-motor
Volvo D8K-motoren er en helt ny, 6-sylindret, 8-liters motor med en effekt på 250, 280 eller 320 hk. Den passer perfekt i Volvo FE og gir optimal tilpasningsdyktighet og ytelse i toppklassen.

D8K er utviklet og konstruert av Volvo. Kraften og dreiemomentet er imponerende, og den har et etterbehandlingssystem som uten problem oppfyller de strengeste utslippskravene. I tillegg gir motoren en lynrask respons – for eksempel i tett bytrafikk.

Les mer om Volvo dieselmotorer
Girkasser
De manuelle girkassene har servoassistert betjening. Den korte girspaken er plassert på motortunnelen, både for manuelle og automatiske girkasser. Automatgiret betjenes med trykknapper. Alle girkassene kan spesifiseres med kraftuttak.

Bakaksler
Volvo FE kan leveres med fire ulike bakaksler. Maksimalt akseltrykk varierer fra 13 til 23 tonn. Alle akslene har differensialsperre som standard.

Les mer om drivelinjespesifikasjoner


Volvo FE CNG Driveline

Drevet av metangass, men med samme kjørbarhet som en tradisjonell Volvo FE

Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) er utstyrt med en ny 9-liters motor drevet utelukkende av metangass. Motoren bruker tennpluggteknologi, som er spesielt egnet til kortere kjøreoppdrag med mye start og stopp. Takket være automatgiret, opprettholder Volvo FE CNG den samme førsteklasses kjørbarheten og produktiviteten som en tradisjonell Volvo FE. Automatgiret sørger også for raskere respons.Les mer om for Volvo FE CNG


I-Shift girkasse

I-Shift - endelig er den her

Opplevelsen av å kjøre med I-Shift blir ofte beskrevet som uanstrengt. Uten clutchpedalen, kan du trygt lene deg tilbake og konsentrere deg om de to andre. Den innebygde intelligensen i I-Shift velger alltid riktig gir, raskt og automatisk for deg. Programvaren er så god til å utføre skiftene at selv de beste sjåfører må se seg slått.

Likevel, hvis du vil ha et ord med i laget, er det fullt mulig. Med knappene på girspaken kan du trå til og skifte gir manuelt.

Les mer om I-Shift for Volvo FE


Euro 6

Euro 6

For oss hos Volvo Trucks, er Euro 6 bare én av mange ting som vi tar oss av. Ved å reduserer drivstofforbruket, reduserer vi det totale utslippet enda mer – og du vil tjene på reduserte kostnader.


Volvo Trucks serviceintervaller

Serviceintervallene og vedlikeholdskravene forblir uforandret

Volvo FE-eiere trenger ikke å bekymre seg over serviceintervaller eller økte vedlikeholdskrav til bilene, til tross for de økte kravene til motorer og servicepersonell som skyldes Euro 6. Det vil ikke blir gjort noen endringer i disse.


Volvo FE-girkasser

Fleksibilitet er vårt mantra

Volvo FE kan leveres med både manuelt og automatisk gir, slik at du kan velge hvilket oppsett som passer til dine kjøreforhold.

Den manuelle girkassen har seks eller ni ulike hastigheter, tilpasset henholdsvis bykjøring og krevende kjøring med ulike påbygg.

Den automatiske girkassen er svært praktisk når oppdraget innebærer hyppige start og stopp, og den passer spesielt godt til Volvo FE med D8K-motoren.

Les mer om fleksibilitet og effektivitet