Spar drivstoff på kjente veier
- selv de du ikke har kjørt på

Spar 5 % drivstoff med I-See

5 % lavere drivstofforbruk
- det er bare å aktivere konstantfartholderen

Hvis du kombinerer I-Shift og GPS-en med en intelligent konstantfartholder, får du I-See. Det er et unikt system som som registrerer topografisk informasjon om veien og lagrer den i en sentral database. Når du kjører, brukes disse opplysningene automatisk for å spare drivstoff – opptil 5 % i løpet av en kjøresyklus (hvis I-Cruise er aktivert hele tiden).

I-See skyfunksjon

Uansett hvor du befinner deg,
får du hjelp fra skyen

I-See bruker ikke kart. Siden terrenget ikke alltid stemmer med kartet, lagrer I-See i stedet informasjon om de faktiske bakkene du kjører. Nå trenger du ikke å ha kjørt ruten tidligere for å spare drivstoff. Den nye versjonen av I-See lagrer alle bakker i en database som alle lastebiler står fritt til å bruke. Så lenge noen har kjørt ruten før, kan I-See laste ned dataene og begynne å spare drivstoff med en gang. Så det kan til og med hende du sparer litt på den aller første turen i din nye Volvo FH.


Slik virker det

Slik virker I-See

1. Før oppoverbakker: økt fart.
Når I-See vet at du nærmer deg en bakke, lar den farten øke opp mot fartsgrensen, slik at lastebilen får større fremdrift. Dermed kan den holde seg lenger i høyere gir.

2. I oppoverbakker: hindrer nedgiring.
Mens du kjører oppover, bruker I-See den lagrede informasjonen til å unngå unødvendig nedgiring når du nærmer deg toppen. Dermed når du toppen i jevn fart, uten å kaste bort drivstoff i lavere gir.

3. På toppene: forholder seg rolig.
Når du nærmer deg en nedoverbakke, forhindrer I-See at lastebilen akselererer unødig.

4. Før nedoverbakker: triller videre.
Rett før bakken deaktiveres drivlinjen midlertidig, slik at lastebilen triller. Dermed sparer du drivstoff, og du trenger ikke å bremse så mye.

5. I nedoverbakker: bremser i tide.
I-See vet når bakken er ferdig. Dermed kan den forberede seg på terrenget og begynne å bremse langsomt og i tide når farten øker i nedoverbakken, i stedet for å bråbremse mot slutten av bakken.

6. Mellom to bakker: litt ekstra kraft.
Når det kommer en oppoverbakke rett etter en nedoverbakke, er I-See virkelig i sitt ess. Den lar lastebilen trille, slik at den får nok fart og fremdrift til å takle oppoverbakken uanstrengt.