I-See
Spar drivstoff i oppoverbakker
med I-See

Når du nærmer deg en bakke med den nye Volvo FH, husker I-See informasjon om helningen for å styre hastighet og girskift med maksimal effektivitet. Teknologien er et viktig gjennombrudd, som lar deg spare inntil 5 prosent drivstoff.

– Hvis lastebilen ikke har kjørt veistrekningen før, laster den ganske enkelt ned dataene fra I-See-skyen, forklarer Anders Eriksson. – Og hvis informasjonen ikke finnes der, vil lastebilen huske veihelningen mens du kjører og laste dataene opp til skyen – slik at de ligger i databasen til neste gang. På denne måten vil du snart ha tilgang til alle de drivstoffbesparende dataene du trenger.

Spar inntil 5 % drivstoff med I-See

Utnytt alle oppoverbakker

I-See finner ut hvordan du skal utnytte bakkens kinetiske energi maksimalt, og overfører dette til den intelligente drivlinjen, I-Shift. Den utfører totalt seks ulike operasjoner for å redusere drivstofforbruket. Blant annet akselererer lastebilen på et tidspunkt der den kan utnytte tyngdekraften maksimalt, og dermed unngå unødig bruk av motoren.

– Dyktige sjåfører bruker denne teknikken allerede. Men når du kjører i åtte timer, gjør du det ikke like bra hver gang. Når I-See tar seg av bakkene, kan du konsentrere deg om andre sider ved kjøringen i stedet, sier Eriksson.

Sammen med den mest effektive innstillingen på konstantfartholderen kan drivstofforbruket reduseres med inntil fem prosent. Hvor mye dette utgjør, avhenger av hvordan du bruker I-See. Og siden systemet er selvlærende, trengs ingen kart eller oppdateringer. Dette gjør også at du sparer penger.


I-See 

Fortsett å spare med Fuel Advice

For å maksimalisere drivstoffbesparelsen gir Volvos sjåføropplæringsprogram råd om drivstoffbesparende teknikker til sjåfører på alle nivåer. Hvis målet er å opprettholde besparelsene over tid, er det lurt å få vedvarende oppfølging og råd fra en personlig veileder.

Transport Solutions Manager, Jarkko Aine, forteller om den nye Fuel Advice-tjenesten: – Nøkkelen til langvarige besparelser ligger i systematisk oppfølging. Med Fuel Advice kan kjøreteknikker som fartstilpasning og girutnyttelse evalueres ved hjelp av data fra lastebilen. Det fungerer som et abonnement, og varer så lenge du trenger det. Etter hver analyse får sjåføren en rapport med en oversikt over hvilke tiltak som må gjennomføres. Drivstoffrådgiveren som lager rapporten, kan også kontaktes hvis det skulle dukke opp spørsmål underveis."

En drivstoffveileder

Den nye tjenesten består av drivstoffrådgivning, et verktøy for drivstoffstyring og en konsulenttjeneste for drivstofforbruk. Formålet er å tilby operatører ressursene og den kontinuiteten som er nødvendig for å opprettholde drivstoffbesparelser på lang sikt. – De beste resultatene ser vi når transportører utnevner sin egen drivstoffveileder – noen som kan lese rapportene og videreformidle tilbakemeldingen til sjåførene, sier Jarrko Aine. – Dette gir maksimale besparelser, måned etter måned.

– Etter hver analyse får sjåføren en rapport med en oversikt over hvilke tiltak som må gjennomføres. Og drivstoffveilederen som oppretter rapporten, kan kontaktes hvis det skulle dukke opp spørsmål. Med Fuel Advice er det mulig å spare inntil fem prosent drivstoff, og de månedlige besparelsene kan opprettholdes.


3
Drivstoff