Få tiden på din side

Nye Volvo FL har egenskaper som er ideelle for sentrums- eller forstadskjøring og nye D5- og D8-motorer, noe som betyr at sjåførene kan holde fristene og komme seg raskt fra et leveringssted til det neste.

Nye Volvo FL har nye motorer som er designet og bygget av Volvo. Disse motorene er basert på den samme konsept- og utviklingsfilosofien som motorene i de større lastebilene. De har en bredere og flatere momentkurve med raskere oppbygging av kraft, selv ved lave turtall. Med hensyn til kjøring betyr dette raskere respons, høyere gjennomsnittshastighet og bedre kjørbarhet – og dermed kan sjåførene manøvrere mer effektivt i det urbane miljøet.

Volvo FL med 4 sylindere gir 200 til 500 kg ekstra lastekapasitet, noe som øker driftseffektiviteten.
Volvo FL i lettvekt

Optimalisert vekt og effektivitet

Den 4-sylindrede D5K motoren er tilgjengelig i vektklassene 10, 12, 14 og 16 tonn for Volvo FL. Med denne motoren veier lastebil 200-500 kg mindre enn med en sammenlignbar 6-sylindret motor. Likevel er det D5K den sterkeste i sin klasse og kan produsere til 240 hk. Sammen med en optimalisert I-Sync girkasse har den også gode kjøreegenskaper og lavt drivstofforbruk.

En bredere, flatere momentkurve og raskere oppbygging av kraft gir raskere respons og overlegen kjørbarhet

Et fullstendig nytt program med Volvo-utviklede motorer omfatter segmentets kraftigste – en D5 med en kraftig 240 hk.
Volvo D5-motor

Euro 6-ytelse uten straff

Den nye Volvo FL oppfyller Euro 6-kravene – og det uten økning i drivstofforbruket i forhold til Euro 5, sammen med reduserte krav til serviceintervaller.

Nye Volvo FL er tilgjengelig med optimalisert I-Sync-girkasse.
I-Sync-girkasse
5
Effektivitet