Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)

I-Shift Dual Clutch – jævn og dynamisk acceleration.

Vi har ladet os inspirere af motorsporten og udviklet en ny gearkasse med egenskaber, som er helt nye i lastvognsbranchen: I-Shift Dual Clutch. Gearkassen med dobbeltkobling giver lynhurtige gearskift uden afbrydelse af moment- og kraftoverførslen. Og stadig uden at forringe brændstoføkonomien. Når dine transportopgaver kræver høj ydelse og hyppige gearskift, kan du få uovertruffet kørselskomfort med I-Shift DC.


I-Shift dual clutch unit

Fordele med I-Shift Dual Clutch. 

Konstant kraftoverførsel uden momentafbrydelser og jævn, dynamisk acceleration er de vigtigste fordele, når du kører med I-Shift DC. Det kaldes powershifting og betyder, at kørslen bliver endnu mere komfortabel og afslappet.

Du vil også opdage, at den hurtige acceleration gør det lettere af følge med trafikken. I-Shift DC er det perfekte valg til krævende opgaver.

I-Shift DC fås til D13K-motorer med en ydelse på 460, 500 og 540 hk.

Se flere fordele med I-Shift DC her.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Ny, men gennemtestet. 

På vej op ad bakke på glat vej? Intet problem. I-Shift DC hjælper dig med jævne og hurtige gearskift. Det mindsker risikoen for, at du sidder fast eller mister vejgreb.

Ja, I-Shift DC er helt ny. Men den er blevet grundigt testet og afprøvet. Siden 2009 har vi testet gearkassen gennem millioner af kilometer hverdagskørsel.

Den nyskabende platformarkitektur gør, at ekstraudstyr til den eksisterende I-Shift, f.eks. kraftudtag og retarder, kan monteres på I-Shift DC.I-Shift Dual Clutch front

Sådan fungerer det. 

Forrest i gearkassen sidder to tørkoblinger. Under normal kørsel er den ene koblet ud, mens den anden er koblet ind. Koblingerne og gearskiftene styres af et pneumatisk system, som svarer til den velkendte I-Shift.

Sagt helt enkelt kan gearkassen med to koblinger vælge det næste gear på forhånd, mens du kører i det valgte gear. Når der skiftes gear, udkobles den indkoblede kobling samtidig med, at den kobling, som før var koblet ud, kobles ind. Det betyder, at gearskiftet sker uden afbrydelse af kraftoverførslen.

De to indgangsaksler og den gennemtænkte placering af tandhjulene og vælgermekanismen betyder, at to gear kan være valgt på samme tid.


I-Shift DC

Type Højeste gear Motormoment (Nm) Godkendt vogntogsvægt (ton)
SPO2812 Overgear 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Økonomi
Omfatter intelligente funktioner, der minimerer brændstofforbruget. Dette gør denne programpakke særligt velegnet til langturstransport.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

I-See
Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken for Langturskørsel og brændstoføkonomi, så der opnås endnu større brændstofbesparelser.


Se pakkernes fulde indhold