Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)
"Det er lidt som at have en virtuel mekaniker med i førerhuset."

Den nye Volvo FH gør det muligt at øge driftstiden mere end nogensinde. Med den indbyggede teknologi kan værkstedet efterse alle vigtige dele, mens lastvognen er ude på vejene. Det betyder, at vedligeholdelsen kan planlægges efter, hvornår der faktisk er behov for den.

Denne verdensnyhed er blevet mulig på grund af Telematics Gateway, kommunikationsenheden i Volvo FH, der sørger for, at lastvogn, chauffør og vognmand er ét skridt foran i mange situationer. Den muliggør vedligeholdelse ud fra de faktiske behov ved at sende en rapport til værkstedet, så mekanikeren kan se status for vigtige dele som bremseklodser, kobling, batteri og lufttørrer.

"Hvis de er i bedre stand end ventet, kan værkstedet tilpasse serviceplanen, så køretøjet får service, når der faktisk er behov for det", fortæller Christian Gustavsson, leder af Volvo Trucks' service.
 


Volvo Guld-kontrakt

En gylden service

Som et led i den nye Volvo Guld-kontrakt kan kunderne dermed glemme alt om serviceplanen og lade værkstedet tage sig af det. Mekanikeren holder styr på lastvognens kilometerstand, og hvor hurtigt delene slides, og tilpasser serviceplanen derefter – og ringer til dig, når lastvognen har brug for vedligeholdelse.

"Når sliddet kan overvåges eksternt, behøver du ikke besøge værkstedet nær så ofte. Og du får stadig udført service, før det er for sent", forklarer Christian Gustavsson.


Unik Volvo-vedligeholdelse

Fordi der er så mange ting, der skal serviceres på en lastvogn, vil denne realitetsbaserede tilgang have en stor gavnlig indvirkning på driftstiden og dermed på vognmandens indtjening. "Vognmanden kan udnytte lastvognen mere effektivt og få flere tonkilometer", siger Christian Gustavsson.

Og i tilfælde af et havari sørger den indbyggede kommunikationsenhed og VAS-knappen for, at Volvo kan sende de rette tekniske ressourcer af sted, så lastvognen kan komme ud og køre på vejene igen. "Det nytter ikke at nægte det: Havarier kan ikke undgås helt. Men vi kan gøre det lettere at få hjælp, når de indtræffer", siger Christian Gustavsson.

Tryk på knappen for at få hjælp

Når chaufføren trykker på knappen, ringes der automatisk op til et callcenter, der også modtager de relevante oplysninger (i udvalgte lande) Vognmanden kan se lastvognens geografiske placering og dens fejlkoder. Det eneste, chaufføren skal gøre, er at bekræfte, hvad der er sket.

"Det giver os med det samme et bedre overblik over situationen – på den måde kan vi sende den rette hjælp ud til køretøjet, samtidig med at chaufføren kan slappe af, fordi han ved, at hjælpen er på vej", tilføjer Christian Gustavsson. "Det er lidt som at have en virtuel mekaniker med i førerhuset."

10
Driftstid