Tilsæt blot en opbygning.

Tiptrailer, tankvogn, kran, varevogn, autotransporter, brandbil … Uanset opgaven er den nye Volvo FM parat.

Med endnu flere specifikationsmuligheder og en række gennemtænkte chassisfunktioner bliver opbyggerens arbejde nemt – og hurtigt.

Sådan sparer du tid og penge med fabriksforberedelser – med Johan EknanderOpbygningsfleksibilitet med Volvo FM

Optimeret til enhver opgave.

Den nye Volvo FM kan specificeres på mange forskellige måder, så den let kan skræddersys til netop dine krav. På grund af denne fleksibilitet kan du altid få en Volvo FM, der er perfekt forberedt til din opgave.

Spar tid hos opbyggeren

Spar tid hos opbyggeren.

Jo bedre vi kan forberede lastvognen til opbyggeren, jo kortere tid behøver din Volvo FM at tilbringe på værkstedet. Og så snart du har afgivet din bestilling, kan opbyggeren se 3D-tegninger af netop din lastvogn under Volvos instruktioner til opbyggere. Det giver langt kortere leveringstider – og langt lavere priser.

Læs historien om fleksibiliteten og bundlinjen

Volvo-jernmærket

Ingen kompromis med kvaliteten.

Når lastvognen er perfekt forberedt fra fabrikken, kan opbyggeren undgå unødvendigt ombygningsarbejde. Du sparer ikke bare tid, men kan også være sikker på, at lastvognens originale Volvo-kvalitet bevares.
Nogle af de vigtigste egenskaber for opbyggere:

Grænsefladen i Volvo Bodybuilder Instructions Kraftudtag
Volvo-instruktioner til opbyggere.

Så snart du har bestilt din Volvo FM, er de nøjagtige tegninger af netop din lastvogn tilgængelige på den intuitive VBI-onlineportal. Opbyggeren kan begynde sit arbejde, mens vi bygger lastvognen, hvilket forkorter leveringstiden drastisk. Besøg Volvo-instruktioner til opbyggere

Kraftudtag til alle behov.

Der findes et stort udvalg af koblingsuafhængige og koblingsafhængige kraftudtag til brug for alle typer udstyr.Se hele listen.

Chassisopbygningen på Volvo FM set fra oven Rammen på Volvo FM set fra siden
Rammen er lige.

I modsætning til de fleste andre lastvogne er rammen på en Volvo fuldstændigt lige og parallel bag førerhuset. Det gør opbyggerens arbejde en del lettere.

Går ikke i vejen for opbyggeren.

Vi lader aldrig vores ingeniører placere noget som helst over rammens overkant. Hele dette område tilhører opbyggeren – og dét giver fleksibilitet.

Øverste hulrække i rammen på Volvo FM Længde af det bageste overhæng
En række huller til formålet.

Rammen har en række huller for oven, der er beregnet til opbygningen. Der er ingen nitter i dette område, og opbyggeren kan derfor let montere udstyret.

Vælg det rette bageste overhæng.

Det bageste overhæng kan nu tilskæres i trin på 50 mm fra fabrikken, præcis som du ønsker det, så det passer perfekt til opbygningen – uanset om du skal bruge et meget kort overhæng eller et længere.

Specifikationsmuligheder Overhængsafskæringer
Masser af specifikationsmuligheder.

Jo flere mulige kombinationer, jo lettere er det at skræddersy lastvognen. Derfor giver den nye Volvo FM flere muligheder end nogensinde, hvad angår akselkonfigurationer, chassishøjder og akselafstande. Se alle chassisspecifikationer.

Fire forskellige overhængsafskæringer.

FM kan nu leveres fra fabrikken med fire forskellige afskæringer af det bageste overhæng: høj (til tippelad, kroglifte og renovationslastvogne), lav (til kærrer), bukket (til trækkere) eller lige (til lastvogne med langt chassis).

Placering af bageste underkøringsværn Rammehøjde
Montering af bageste underkøringsbeskyttelse.

For at give endnu flere muligheder bagtil kan den bageste underkøringsbeskyttelse placeres flere forskellige steder.

To forskellige rammehøjder.

Du kan vælge mellem en ramme på 266 eller 300 mm afhængigt af de krav, opbygningen stiller.

Opbyggermodul Veksellad
Opbyggermodul.

Gør det let for opbyggeren at benytte lastvognens elsystem til at skræddersy funktioner. Det er let at få adgang til dem via de fleksible kontakter på instrumentpanelet og Work Remote.

Perfekt til veksellad.

Ikke alle lastvognsopbygninger er fastmonterede. Til transport af veksellad er den nye luftaffjedring bagtil med sin vandring på 295 mm og det ekstra lave chassis den perfekte løsning.

Monteringsbeslag til opbygninger Kranforberedelse på lastvognen
Monteringsbeslag.

Volvo FM kan fra fabrikken forsynes med monteringsbeslag til opbygninger på rammen. De sidder nu ikke bare mellem akslerne, men også på det bageste overhæng.

Forberedt til kran.

Et lavt chassis og høje akseltryk. Sådan står der på alle krankonstruktørers ønskeliste. Volvo FM har begge dele. Vi kan desuden sørge for ledig rammeplads tæt på førerhuset eller levere lastvognen med fabriksmonterede kranplader.

Innerlinere til ramme
Flere forstærkninger end nogensinde før.

Mange tunge opgaver lægger en stor belastning på rammen. Men bare rolig. Den nye Volvo FM har flere innerlinere end nogensinde før, så du kan få al den forstærkning, du har brug for.