Sikkerhedssystemer på Volvo FM

Chaufførsupportsystemer.
Holder et ekstra øje med vejen.

Volvo FM kan udstyres med flere banebrydende sikkerhedssystemer, der effektivt reducerer risikoen for en ulykke:

  • ESP-vogntogsbremse
  • Intelligent fartpilot
  • Vognbaneassistent
  • Nødbremselys
  • Elektronisk stabilitetsprogram

ESP-vogntogsbremse.

I bestemte situationer, såsom når der drejes eller køres ned ad bakke på glat vej, er der en risiko for, at anhængeren indhenter lastvognen og skaber en farlig foldeknivseffekt. ESP-vogntogsbremsen er en ny Volvo-funktion, der er udviklet til at forhindre dette. Med sikkerhedsopbremsning holdes vogntoget udstrakt, og faren reduceres. Systemet kan aktiveres automatisk i farlige situationer ved hastigheder op til 50 km/t.

Intelligent fartpilot med kollisionsadvarsel.

Følg ubesværet trafikken. Den radarbaserede intelligente fartpilot (ACC) opretholder en sikker afstand til det forankørende køretøj ved hjælp af kontrol af speederen og alle tilgængelige bremser. Hvis der er risiko for sammenstød, vises der et advarselslys på forruden.

Vognbaneassistent.

Den blinde vinkel i passagersiden kan nemt skjule andre trafikanter. Vognbaneassistenten er udstyret med en radar, der kontrollerer dette område, når du aktiverer blinklyset. Hvis der ikke er fri bane, får du besked af en lyd og et blinkende ikon ved siden af spejlet.

Nødbremselys.

Hvis du hugger bremserne i, blinker bremselysene hurtigt for at advare køretøjerne bag dig. En nem metode til at undgå påkørsel bagfra, som ellers kan føre til alvorlige harmonikasammenstød og medføre livstruende kvæstelser.

Elektronisk stabilitetsprogram.

Volvos elektroniske stabilitetsprogram (ESP) reducerer effektivt risikoen for at skride ud og vælte. I farlige situationer træder det straks ind, så motorkraften reduceres, og både lastvogn og anhænger bremses. Hvert af lastvognens hjul bremses individuelt. ESP fås nu til de fleste lastvogne, både til trækkere og lange chassiser.