100 % driftstid – et gyldent løfte

Nogle løfter er lette at holde, mens andre kan virke for gode til at være sande. Vi besluttede at undersøge, hvilken kategori Volvos nye løfte tilhører, og henvendte os til servicechef Christian Gustavsson og transportløsningschef Jarkko Aine for at finde svaret. – Volvo lover ikke noget, vi ikke kan holde, siger Jarkko Aine.

Ifølge Jarkko Aine er hemmeligheden, at »forbindelse muliggør proaktivitet«. Det har givet den svenske lastvognsproducent selvtilliden til at tilbyde kunderne den nye Volvo Guld-kontrakt, der lover 100 procent driftstid. – Vi har stor tillid til vores teknologi. Vi ved, at den ikke bare er gennemtestet – den bakkes også op af et omfattende værkstedsnetværk i Europa, siger Jarkko Aine.

Hvis du står stille for længe, betaler Volvo

– Det er sandt, siger Christian Gustavsson. – Det står sort på hvidt i kontrakten. Driftstidsløftet siger, at i tilfælde af en driftsafbrydelse får vi dig tilbage på vejen omgående. Hvis kunden ikke er på vejen igen inden for den aftalte tid, kompenserer Volvo faktisk for det. Men vi tror på vores produkter og regner ikke med at skulle til lommerne ret ofte.

Telematics Gateway – holder løftet

Volvo FM er udstyret med en avanceret kommunikationsenhed kaldet Telematics Gateway. Den holder konstant et vågent øje med lastvognens vigtigste komponenter. – Med den kan vi udføre vedligeholdelse ud fra de faktiske behov i stedet for at følge en plan, der hiver lastvognen ud af drift, når det ikke behøves. Lastvognen kan serviceres, når der ikke er brug for den, siger Christian Gustavsson. – Hvis bremseklodser eller andre vigtige dele er i bedre stand end ventet, kan værkstedet tilpasse vedligeholdelsesplanen. Det giver bedre rentabilitet.

Tryk på en knap, og Volvo svarer på dit sprog

Da vi påpeger, at selv den bedst designede og vedligeholdte lastvogn pludselig kan blive tvunget til at stoppe, er Christian Gustavsson enig. – Det er meget usandsynligt, men selvfølgelig har vi tænkt på det. Så selvom lastvognen bryder sammen, behøver vognmanden ikke at gøre det, tilføjer han. – I tilfælde af et uplanlagt stop kan chaufføren blot trykke på VAS-knappen. Den opretter automatisk en direkte forbindelse til Volvo Action Service On Call, som er åben 24 timer om dagen, 365 dage om året – med mere end 1.100 autoriserede værksteder i hele Europa. Chaufføren bliver stillet igennem til en medarbejder, der taler hans sprog.


100 % driftstid – et gyldent løfte


En digital mekaniker om bord

Vi vil vide mere om VAS-knappen og spørger Christian Gustavsson, hvad der faktisk sker, når man trykker på den. – Telematics Gateway sender fejlkoden og lastvognens GPS-koordinater til Volvo Action Service. De kontakter det nærmeste Volvo-værksted, så en kvalificeret mekaniker hurtigt kan komme af sted i en servicebil med de rette værktøjer og reservedele. Resultatet er hurtig reparation, så lastvognen kan komme i gang igen.

VAS-knappen kan selvfølgelig også bruges i andre situationer – hvis der for eksempel har været indbrud i lastvognen. Det er vigtigt for os, at chauffører og vognmænd ved, at vi kan hjælpe, slutter Christian Gustavsson.

Beregn, hvor mange penge du kan spare med 100 % driftstid

10
Driftstid