100% beschikbaarheid

Met de introductie van de nieuwe FH, boordevol state of the art-technologie, garandeert een Volvo Gold Contract 100% beschikbaarheid; essentieel voor iedere transporteur.

 

Met het nieuwe Volvo Gold Contract doen we er nog een schepje bovenop. We beloven dat uw truck altijd beschikbaar is als u deze nodig heeft. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe telematics gateway (TGW), waarmee de werkplaats op afstand toegang kan krijgen tot de truck. Dankzij de telematics gateway heeft de werkplaats toegang tot informatie zoals motorgegevens, kilometerstand, brandstofverbruik, actieve storingscodes, rijomstandigheden en de status van essentiële componenten (remblokken, koppeling, accu, enzovoort). Dat houdt in dat we u op tijd kunnen waarschuwen, voordat u te maken krijgt met een ongeplande stop. Maar belangrijker nog, we zijn altijd perfect voorbereid wanneer u de werkplaats binnenkomt. Voor u het weet, zit u dus weer op de weg. 

 

Voor sommige zaken hoeft u helemaal niet meer naar de werkplaats  te komen. Met Features Online heeft een onderhoudstechnicus op afstand toegang tot uw truck en kan zo op afstand diverse parameters wijzigen, zoals bijvoorbeeld de tweede snelheidsbegrenzer en tankinhoud. Het is zelfs mogelijk om de aslastindicator op afstand te activeren. Het enige wat u moet doen, is even pauzeren langs de weg. Service is nog nooit zo snel geweest.

 

Meer preventief
In een Volvo Gold Contract wordt het vervangen van componenten proactief gepland om onverwachte stilstand te voorkomen. Door het clusteren van werkzaamheden daalt ook de frequentie van het werkplaatsbezoek. De kans op ongeplande stilstand of storingen neemt af omdat slijtage voorspelbaar wordt; mede doordat de werkplaats de truck op afstand in de gaten houdt. Kortom, ook dit draagt bij tot een hogere beschikbaarheid.