Volvo FMX - Prestaties motor 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Maximaal treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Medium, Standaard/High, X-High en XX-High 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Motorgrafieken om van te watertanden

Niet iedereen weet hoe hij motorgrafieken moet interpreteren. Degenen die dat wel kunnen, zijn altijd erg onder de indruk wanneer zij de grafieken voor de 11- en 13-liter motoren van Volvo zien. De motoreigenschappen zijn werkelijk uitzonderlijk. Een hoog koppel vanaf een laag toerental, iets wat een duidelijk verschil maakt in zwaar terrein. En een maximumkoppel dat over een breed toerengebied direct beschikbaar is, verricht wonderen voor de rijeigenschappen van de truck.
 
Uitzonderlijk remvermogen
Zoals u weet zijn er net zo veel afdalingen als beklimmingen. En die kunnen net zo lastig zijn. Daarom hebben wij VEB+, Volvo's gepatenteerde motorrem. Met zijn enorme remvermogen zorgt de motorrem ervoor dat u bij steile afdalingen de macht over het stuur niet verliest.

Laag brandstofverbruik - lage emissies
De Volvo FMX is leverbaar met twee motorvarianten met diverse vermogens. Alle motoren staan bekend om hun hoge efficiëntiegraad. Dit betekent een bijzonder laag brandstofverbruik en een lage uitlaatgasemissie. Met SCR-technologie voldoen de motoren aan de Euro 5-normen. De meeste motoren zijn ook leverbaar in een EEV-versie met nog lagere emissies van roetdeeltjes.