Chassisvering voor Volvo FH

Volvo FH

Langeafstandstransporten vragen om een truck die geschikt is voor lange afstanden. Volvo FH is die truck.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Motoren:
400, 440, 480, 500, 520

Cabines:
dag, slaap, Globetrotter, Globetrotter XL

Vering

Luchtvering
ECS  Electronically Controlled Suspension  biedt de chauffeur extra comfort en beschermt uw lading. De hoogte wordt automatisch aangepast, zodat de truck op een constante hoogte blijft. Zo wordt een ongelijk verdeelde lading gecompenseerd.
De handmatige hoogtecontrole maakt het gemakkelijker om de chassishoogte aan te passen aan de hoogte van de laadvloer. Het systeem kan zelfs worden voorgeprogrammeerd met een aantal alternatieve laadvloerhoogten.

Het Tridem Tandemstel met drie assen, met luchtvering en gestuurde naloopas zorgt voor een verbeterde aslastverdeling. Door de gestuurde naloopas in combinatie met korte wielbasis is de truck heel gemakkelijk te manoeuvreren.

Bladvering
De Volvo FH is leverbaar met paraboolveren of conventionele bladveren. Conventionele bladvering wordt soms gekozen voor bouwtoepassingen waarbij een grote stabiliteit is vereist en hoge asbelastingen kunnen worden verwacht. Paraboolveren worden voornamelijk gebruikt voor voorwielophangingen en kunnen worden gecombineerd met luchtvering, paraboolveren of conventionele bladveren achter.