Et vakkert sted å overleve

De nye førerhusene har ikke bare fått et helt nytt utseende. De er også våre tryggeste førerhus så langt. For når det gjelder sikkerhet, nøyer ikke Volvo seg med å følge de lovpålagte kravene. Vi overgår dem.

Består verdens tøffeste sikkerhetstester.

Hvis det skulle skje en ulykke, er du godt beskyttet. Våre mest robuste førerhus så langt har vært utsatt for den tøffe svenske kollisjonstesten. Det er verdens strengeste test, og den er utviklet for å etterligne kreftene som er i sving ved de vanligste ulykkestypene. Testene viser at du har gode sjanser for å overleve hvis du velter eller kolliderer med et stillestående objekt i 80 km/t.
Eksteriørdesign for førerhuset på nye Volvo FH

Design med fokus på dynamikk.

Førerhuset er omgitt av store, myke linjer. Grillen har en tydelig personlighet. De dynamiske kurvene rundt frontruten fremhever aerodynamikken. Volvo FH er en lastebil som ser ut som om den er i fart, selv når den står stille. Dette førerhuset er noe helt nytt på designfronten. Men det er likevel helt klart en Volvo.

Frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Ny frontmontert underkjøringsbeskyttelse. Redder liv i enda høyere hastigheter.

Volvo var den første produsenten som lanserte frontmontert underkjøringsbeskyttelse, lenge før det ble påbudt. Med den nye frontmonterte underkjøringsbeskyttelsen overgår vi enda en gang de lovmessige kravene for å redde andre trafikanters liv. Og for å redde lastebilsjåførene fra forferdelige opplevelser. Systemet fungerer nå i enda høyere hastigheter. I en kollisjon kan den trekkes hele 30 cm tilbake (mot 10 cm tidligere).

Forsterket støtfanger som beskytter. Foto.

Denne støtfangeren lar deg holde på
- selv når det blir tøft

Volvo FH kan nå leveres med en forsterket støtfanger. Akkurat som støtfangeren på Volvo FMX er den laget i 3 mm stål, delvis dekket av et tykt polypropylenbelegg. Dette gjør at den er mindre utsatt for riper, tåler en rekke støt uten å bli bulket og beskytter effektivt frontlyktene mot knusing. Skulle et kraftigere sammenstøt inntreffe, består støtfangeren av tre deler, slik at den er enkel å reparere.

Les mer om den kraftige støtfangeren

Nye Volvo FH16

Volvo FH16 - enda stiligere

Hvis du velger Volvo FH16, får du ikke bare den kraftigste drivlinjen og et elegant interiør. Dette flaggskipet har også fått et unikt utseende:

  • Grill i blank, mørk sølv
  • Detaljer i skinnende krom
  • Sotede glassflater
  • Tilgjengelig med lakkfargen Mystic Fjord .


Les mer om Volvo FH16