Sikkerhetssystemer for Volvo FH-lastebiler

Sjåførassistentsystemer. Holder et ekstra øye på veien.

Volvo FH kan utstyres med flere toppmoderne sikkerhetssystemer som effektivt reduserer risikoen for ulykker:

  • Vogntogbrems (nyhet)
  • Adaptiv fartsholder og kollisjonsvarsler med full autobrems
  • Kjørefeltassistent
  • Sjåførvarselassistent
  • Feltskifteassistent
  • Nødbremselys (nyhet)
  • Elektronisk stabilitetsprogram (EPS)

Vogntogbrems.

I visse situasjoner, som når du svinger eller kjører nedoverbakke på glatt føre, kan du risikere at tilhengeren tar igjen lastebilen og sakser seg, noe som kan være svært farlig. Vogntogbremsen er en ny Volvo-funksjon som er utformet for å hindre dette. Ved å pumpebremse tilhengeren holdes hele vogntoget rett, og faren reduseres. Systemet kan automatisk aktiveres i farlige situasjoner når farten er under 50 km/t.  Vogntogbrems er nå tilgjengelig for både jevnlastbiler og trekkvogner. 

Adaptiv fartsholder og kollisjonsvarsler med full autobrems.

Nå er det enda enklere å følge trafikkflyten. Den radarbaserte adaptive fartsholderen (ACC) holder trygg avstand til kjøretøyet foran ved å styre gassen og alle tilgjengelige bremser. Hvis det er risiko for sammenstøt, projiseres det varsellys på frontruten.

Kollisjonsvarsler med full autobremsen tar dette ett skritt videre. Den hjelper deg automatisk å nødbremse dersom du holder på å kollidere, og reduserer dermed risikoen for alvorlige personskader betraktelig. 

Kjørefeltassistent.

En vanlig årsak til alvorlige ulykker er at biler kjører ut av eget kjørefelt. Dette vil vi gjøre noe med. Kjørefeltassistenten holder øye med veimarkeringene via et kamera, og varsler deg dersom du skulle komme til å kjøre over dem. 

Sjåførvarselassistent.

Sjåførvarselassistenten er et intelligent system som følger med på hvordan du kjører. Hvis du endrer adferd og viser tegn på tretthet, blir du varslet via et signal og en melding på displayet, som ber deg ta en pause. 

Feltskifteassistent.

Blindsonen på passasjersiden er stor nok til å skjule andre trafikanter. Feltskifteassistenten har en radar som sjekker dette området når du slår på blinklyset. Hvis området ikke er tomt, blir du advart av en lyd og et blinkende ikon i speilet. 

ESP (elektronisk stabilitetsprogram).

Volvos elektroniske stabilitetsprogram (ESP) reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Programmet griper inn i farlige situasjoner ved å redusere motoreffekten og bremse lastebil og tilhenger. Alle hjulene på lastebilen bremses individuelt. ESP leveres nå til de fleste lastebilspesifikasjoner, både trekkvogner og jevnlastbiler. 

Nødbremselys.

Hvis du hogger i bremsene, blinker bremselyset raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå påkjørsler bakfra, som kan være dødelige og føre til kjedekollisjoner.

Aktiv sikkerhetspakke

AAC med kollisjonsvarsel og nødbremsing
Feltskifteassistent
Sjåførvarselassistent