I-Shift Dual Clutch – verdens første dobbelclutch girkasse for tyngre kjøretøy

Vi hentet inspirasjon fra motorsportverdenen og utviklet en ny girkasse med egenskaper som ingen før har sett i lastebilbransjen – I-Shift Dual Clutch. Girkassen har dobbelclutch som gir deg clutchfri giring uten avbrudd i dreiemoment og kraftoverføring – uten at det går på bekostning av drivstofforbruket. Når transportoppdragene krever høy ytelse og hyppige girskift, sørger I-Shift Dual Clutch for enestående kjørekomfort.


I-Shift dual clutch unit

Fordeler med I-Shift Dual Clutch

Konstant kraftoverføring uten avbrudd i dreiemoment og jevn, dynamisk akselerasjon – dette er hovedfordelene med å kjøre med I-Shift Dual Clutch. Med dobbelclutch får du clutchfri giring, og det er dette som gjør turen enda mer behagelig og avslappende.

Du kommer også til å legge merke til den raske akselerasjonen som gjør det enklere å følge trafikken. I-Shift Dual Clutch er det perfekte valget for krevende transportoppgaver.

I-Shift Dual Clutch er tilgjengelig sammen med D13K-motorer som yter 460, 500 og 540 hk.

Utforsk flere av fordelene med I-Shift Dual Clutch her.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Ny, men gjennomtestet 

Oppoverbakke eller glatt veibane? Ikke noe problem. I-Shift Dual Clutch gir myke og raske girskift slik at risikoen for å stå fast eller miste veigrepet blir minimal.

Ja, I-Shift Dual Clutch er noe helt nytt. Men det er gjennomtestet og utprøvd. Siden 2009 har vi testet kraftoverføringen over millioner av kilometer med hverdagskjøring.

Takket være en fremsynt plattformoppbygning kan gjeldende I-Shift-konfigurasjoner, som PTO og retarder, installeres med I-Shift Dual Clutch.I-Shift Dual Clutch front

Slik virker det

De to tørrlamellkoplingene ligger foran girkassen. Ved normal drift er bare den ene clutchen i bruk. Clutch og girskifte kontrolleres ved hjelp av et pneumatisk system som ligner på det kjente I-Shift-systemet.

Kort fortalt: Med en girkasse med dobbelclutch kan du forhåndsvelge neste girskifte mens du kjører i nåværende gir. Når du har skiftet gir, blir den clutchen som er aktivert, frigjort samtidig som den andre clutchen blir aktivert. Det betyr at girskiftet skjer uten avbrudd i kraftoverføringen.

Med to inngangsaksler og genial plassering av girtannhjul og tilhørende utstyr, velger du to gir samtidig.


I-Shift Dual Clutch

Type Toppgir Dreiemoment (Nm) Godkjent totalvekt (tonn)
SPO2812 Overdrive 2800 60


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Langtransport og drivstofføkonomi
Inneholder intelligente funksjoner som reduserer drivstofforbruket til et minimum. Dette gjør programpakken spesielt egnet til langtransport.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Langtransport og drivstofføkonomi med I-See
Her får du også I-See, inkludert I-Cruise, med i pakken for langtransport og drivstofføkonomi, slik at du kan spare enda mer drivstoff.


Se alt innholdet i pakken