Uavhengig forhjulsoppheng. Kjøreegenskaper som en personbil.

Uavhengig forhjulsoppheng. Kjøreegenskaper som en personbil.

Det er vanlig på personbiler. Og nå er Volvo FH den første serieproduserte lastebilen som også får uavhengig forhjulsoppheng levert. Fordelene er enorme.

Ta en nærmere titt:

 

Kjøreegenskaper på rette veier

Stø kurs på rette strekninger

Lastebilen holder alltid stø kurs. Forhjulene absorberer alle ujevnheter i veien individuelt og ligger som limt til underlaget. Du kan til og med kjøre over hull og humper uten at du merker det.

 

Kjøreegenskaper i svinger

Takler svingene perfekt

Det uavhengige forhjulsopphenget gjør at Volvo FH følger hver eneste sving i veien. Begge hjulene har god bakkekontakt, og du har så presis kontroll at det er lett å glemme at det er en lastebil du kjører.

 

Rullestabilitet

Rull fremover - aldri sidelengs

Nå er det slutt på å slingre nedover motorveien. Den høye rullestabiliteten gjør lastebilen like stødig som et tog. Du har full kontroll og kan føle deg helt trygg, selv i høy hastighet.Tilgjengelige kombinasjoner
Uavhengig forhjulsoppheng fås til kombinasjonene 4×2 og 6×2, og har en lastekapasitet på 8,5 tonn. For den ultimate kjøreopplevelsen kan du også kombinere det med Volvo Dynamic Steering.

Slik fungerer det

Slik fungerer det uavhengige forhjulsopphenget

1. Øvre triangelarm, nedre triangelarm
Doble triangelarmer gjør at hjulene kan bevege seg uavhengig av hverandre.

2. Tannstangstyring
Gir deg direkte kontakt med hjulene. Det er praktisk talt ingen dødgang – lastebilen responderer umiddelbart når du svinger på rattet.

3. Tverrbjelker
Tar seg av stabiliseringen, en jobb som forakselen vanligvis gjør.

4. Luftbelg
Absorberer støt og kontrollerer den vertikale bevegelsen slik at fjæringen blir behagelig.