"Det føles som å kjøre en personbil"

To verdensnyheter setter en ny standard for kjøreegenskaper. Ved hjelp av uavhengig hjuloppheng og tannstangstyring har Volvo FH fått egenskaper som tidligere bare har vært tilgjengelig på personbiler.

En lastebil på en smal og ujevn vei kan være krevende å manøvrere. – Å kjøre en personbil på den samme veien er ofte enklere. Sjåføren sitter mye lavere og har større marginer, sier Niklas Fröjd, spesialist i kjøretøydynamikk hos Volvo. Personbilen har også en annen fordel, nemlig uavhengig forhjulsoppheng. Alle hjulene har en egen aksel, slik at de kan rulle uavhengig av hverandre.
 
– På lastebilen deler hvert av hjulparene samme aksel. Det ene hjulet påvirker derfor i stor grad det andre hjulets bevegelse, forklarer Fröjd. Nye Volvo FH utjevner forskjellene noe. Med Volvos nye uavhengige forhjulsoppheng får du kjøreegenskaper som går langt utover det som fås på andre tunge lastebiler.
 
– Følelsen av å kjøre en personbil får du med alle Volvo FH-lastebiler. Men med uavhengig forhjulsoppheng blir dette tatt et skritt videre. Lastebilen krenger enda mindre i svinger, og på rette strekninger føles kjøringen utrolig jevn, selv om veien er humpete, sier Fröjd.

– Med uavhengig forhjulsoppheng krenger lastebilen enda mindre

Enda bedre kjøreegenskaper

Uavhengig forhjulsoppheng er en forutsetning for den andre verdensnyheten for tunge lastebiler: tannstangstyring. Denne teknologien er dominerende i personbilindustrien, da den gir bedre kontroll over styringen og veigrepet. Når du svinger på rattet på et kjøretøy med tannstangstyring, reagerer hjulene momentant. – Forskjellen på å kjøre en lastebil og en personbil har aldri være mindre, sier Stefan Axelsson, som leder gruppen hos Volvo som finjusterte de nye kjøreegenskapene. Noe vi ofte glemmer når vi snakker om kjøreegenskaper, er hvordan de påvirker sjåførens effektivitet og dermed selskapets levedyktighet. – Gode kjøreegenskaper gjør kjøringen mindre belastende. Dette bidrar til at sjåføren er mer oppmerksom og kjører sikrere, sier Axelsson. – Dessuten gir en frisk og opplagt sjåfør et bedre inntrykk av selskapet når han ankommer og møter kunden.
Med uavhengig forhjulsoppheng krenger lastebilen enda mindre

Alle nye Volvo FH-lastebiler har forbedret stabilitet og mer presise kjøreegenskaper

Forbedret rullestabilitet for førerhuset, og balansert demping av førerhuset og chassiset. Dette er de viktigste grunnene til 50 prosent av forbedringene av rullestabiliteten som kan oppleves i alle nye FH-førerhus.
 
– Ett eksempel er demperfjærene bakerst på førerhuset. Vi har flyttet dem 25 cm lenger fra hverandre, noe som øker rullestabiliteten til førerhuset betraktelig, sier Axelsson. Den økte stabiliteten til førerhuset kombinert med ny geometri og forbedret design av for- og bakhjulsopphenget fører også til bedre retningsstabilitet for den nye lastebilen.
 
Alt dette gir sjåføren en økt følelse av presisjon og kontroll, og det blir tryggere og mindre slitsomt å ta seg frem langs veien. – Alle som har bidratt under utviklingen av de nye kjøreegenskapene, er svært stolte av resultatet, sier Niklas Fröjd og Stefan Axelsson.
2
Kjøreegenskaper